Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Νέα ανακοίνωση Ο.Σ.Υ.Ε.: Συνέχιση Στάσεων Εργασίας - Ερώτημα προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης: Προχειρότητα, εμπαιγμός, εγκατάλειψη ή όλα μαζί;

Κορυδαλλός, 28 Ιούνη 2014
Αριθ. Πρωτ. 182
Προς:
Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
κύριο Χαράλαμπο Αθανασίου
Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής
κύριο Μαρίνο Σκανδάμη
Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Σωφρονιστικής Πολιτικής

Κοιν/ση: Πρωτοβάθμια Σωματεία – Μέλη ΟΣΥΕ
ΘΕΜΑ: Συνέχιση Στάσεων Εργασίας

Παρά τις προειδοποιητικές Στάσεις Εργασίας μας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης δείχνει την αδιαφορία του στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.
Στα ερωτήματα που δημόσια θέσαμε διστάζει να δώσει έστω και μια τυπική απάντηση ή μια απλή δικαιολογία.
Αυτή τη φορά λοιπόν ολοκληρώνουμε την ένστασή μας με το ερώτημα:

Προχειρότητα, εμπαιγμός, εγκατάλειψη ή όλα μαζί;

Προχειρότητα στην απορρόφηση των πρώην δημοτικών αστυνομικών στα καταστήματα κράτησης.
Εμπαιγμός για την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους συναδέλφους διοικητικούς υπαλλήλους των καταστημάτων κράτησης, καθώς επίσης και για την καταβολή των οφειλόμενων, δεδουλευμένων νυχτερινών, εξαιρεσίμων και επιφυλακών που μας οφείλονται από το 2013.
Εγκατάλειψη, από την Πολιτεία συνολικά, των φυλακών και των εργαζομένων σε ένα σύστημα κράτησης που αντικειμενικά τελεί υπό κατάρρευση. Διαφορετικά δεν νοείται να βάζουμε συνταξιούχους να διοικήσουν, ούτε να προετοιμαζόμαστε για ενδεχόμενες μάχες ή αερομαχίες έξω από τα τείχη και να αγνοούμε ή να αδιαφορούμε για τις καθημερινές μάχες εντός των τειχών. Άλλωστε όπως όλα τα πράγματα, έτσι και οι φυλακές δεν πρέπει να φτιάχνονται από έξω προς τα μέσα, αλλά από μέσα προς τα έξω.

Εδώ και πάρα πολύ καιρό λοιπόν έχουμε γνωστοποιήσει τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φυλακές της χώρας. Φτώχια, βία και εξαθλίωση είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν. Οι εργαζόμενοι στις φυλακές ούτε προβοκάρουμε, ούτε εκμεταλλευόμαστε, παρά μόνο αναζητούμε και προτείνουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης μέσα στις φυλακές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας σε εκ νέου έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την συνέχιση των τρίωρων προειδοποιητικών στάσεων εργασίας τις παρακάτω μέρες και ώρες:
  • Παρασκευή 4/7/2014 από 07:00 έως 10:00 και από 15:00 έως 18:00
  • Δευτέρα 7/7/2014 από 07:00 έως 10:00 και από 15:00 έως 18:00
  • Τρίτη 8/7/2014 από 07:00 έως 10:00 και από 15:00 έως 18:00
Κατά την διάρκεια των στάσεων εργασίας δεν θα πραγματοποιηθούν:
  1. Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων
  2. Επισκεπτήρια συνηγόρων
  3. Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων
Αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωσης 18μήνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών θα γίνονται κανονικά. Για το λόγο αυτό ορίζεται ως προσωπικό ασφαλείας το σύνολο του προσωπικού.

Κάθε πρωτοβάθμιο όργανο που θα αποφασίσει να συμμετέχει στις στάσεις εργασίας οφείλει με ενέργειές του να ενημερώσει τις κατά τόπους δικαστικές, εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, καθώς και τους οικείους δικηγορικούς συλλόγους. Οι ώρες των στάσεων εργασίας μπορούν να τροποποιηθούν με απόφαση των πρωτοβάθμιων σωματείων μας.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σπύρος Καρακίτσος                  Βασίλης Μπισμπίκης   

Πηγή: http://www.osye.org.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου