Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Γαβριήλ Σακελλαρίδης από την κατασκήνωση των δημ. αστυνομικών στην Πλ. Κλαυθμώνος: «Η πολιτική των απολύσεων δεν μπορεί να περάσει» (βίντεο)

Την άποψη ότι η πολιτική των απολύσεων, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν μπορεί να περάσει εξέφρασε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη» μιλώντας στο Newsbomb.gr από την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου δίνουν το «παρών» δημοτικοί αστυνομικοί υποστήριξε πως θα «βρίσκονται στο πλευρό όλων των αγωνιζόμενων εργαζομένων» οι οποίοι έμειναν εκτός θέσεων εργασίας.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Σακελλαρίδης έκανε λόγο για έναν δίκαιο αγώνα των δημοτικών αστυνομικών, «ειδικά, αυτών οι οποίοι απολύονται σήμερα σε μία πολύ δύσκολη περίοδο ήδη από άποψη ανεργίας».

Όπως ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος, στο δήμο Αθήνας σήμερα υπάρχουν 59 δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι απολύονται και είναι άνω των 50 ετών «γεγονός που από μόνο του συνιστά μείζον ζήτημα. Δεν μπορείς να πετάς στο δρόμο ανθρώπους τόσο μεγάλης ηλικίας που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση και μπορεί να απορροφηθούν πάρα πολύ δύσκολα στην αγορά εργασίας». Παράλληλα, υποστήριξε πως υπάρχουν δημοτικοί αστυνομικοί επίσης 50 ετών, «οι οποίοι αναγκάζονται να πάνε σε άλλους νομούς και άλλες περιφέρειες να μεταναστεύσουν στην ουσία, κάτι το οποίο και αυτό συνιστά πολύ μεγάλο πρόβλημα στους ανθρώπους». Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο ίδιος «όλα αυτά τη στιγμή που υπάρχουν κενές θέσεις και στους Δήμους αλλά και στις περιφέρειες στις οποίες θα μπορούσαν να απορροφηθούν τα συγκεκριμένα άτομα χωρίς να υπάρχει μία μεγάλη αύξηση του εργατικού κόστους».

Ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε πως βρίσκονται στο πλευρό των δημοτικών αστυνομικών για να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους.

Την ίδια στιγμή δεσμεύτηκε ότι από τη δική τους πλευρά ότι θα ασκήσουν όση πίεση μπορούν και μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο και έξω από αυτό για να μην περάσουν αυτές οι άδικες, όπως χαρακτήρισε απολύσεις.

«Αυτή η πολιτική των απολύσεων δεν μπορεί να περάσει και εμείς είμαστε στο πλευρό όλων αυτών των αγωνιζόμενων εργαζομένων» ανέφερε τέλος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου