Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Συνεχίζεται η κατασκήνωση διαμαρτυρίας των απολυόμενων δημοτικών αστυνομικών της Αθήνας στην Πλατεία Κλαυθμώνος - Κάλεσμα για συμπαράσταση

Συνεχίζεται για δεύτερο 24ωρο η κατασκήνωση διαμαρτυρίας των απολυόμενων δημοτικών αστυνομικών του Δήμου Αθηναίων στην Πλατεία Κλαυθμώνος.




Οι απολυόμενοι δημοτικοί αστυνομικοί του Δήμου Αθηναίων που είναι άνω των 50 ετών επέλεξαν αυτό τον τρόπο διαμαρτυρίας με σκοπό να εκφράσουν την απελπισία τους και να ευαισθητοποιήσουν τους αρμόδιους, καθώς οδηγούνται στην απόλυση στην 6η δεκαετία της ζωής τους, με μόνο κριτήριο την ηλικία τους, και οι περισσότεροι ελάχιστο καιρό πριν τη συνταξιοδότησή τους.



Παράλληλα συνεχίζεται για 6η ημέρα η απεργία πείνας του συναδέλφου από τη Θεσσαλονίκη Γιάννη Βαγδάτη, ο οποίος έχει κατασκηνώσει έξω από το νέο δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, διαβάστε σχετικά εδώ.

Οι μη διοριστέοι δημοτικοί αστυνομικοί σύμφωνα με τους πίνακες που εξέδωσε το ΑΣΕΠ είναι 226 σ' όλη την Ελλάδα, στους οποίους σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ θα πρέπει να προστεθούν άλλοι 20 περίπου που δεν υπέβαλλαν αίτηση μετακίνησής τους, ελπίζοντας μόνο στη δικαίωσή τους στα δικαστήρια. 

Την κατασκήνωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στηρίζει η πλειοψηφία των δημοτικών αστυνομικών του Δήμου Αθηναίων, ενώ συμμετέχουν ενεργά και άλλοι απολυόμενοι δημοτικοί αστυνομικοί, ιδιαίτερα από τη σειρά του 2009 που επίσης θα πληρώσει βαρύ τίμημα στην κινητικότητα-παρωδία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όποιος συνάδελφος από την Αθήνα ή την Αττική επιθυμεί να δείξει έμπρακτα τη συμπαράστασή του, αρκεί να περάσει λίγες ώρες από την κατασκήνωση και να κάνει παρέα στους συναδέλφους μας. Η παρουσία κόσμου είναι αυτή που δίνει θάρρος στους απολυόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Μέχρι στιγμής επιχειρήθηκε δυο φορές η διάλυση της κατασκήνωσης από την Αστυνομία, η οποία απετράπη λόγω της ετοιμότητας και της ψυχραιμίας των παριστάμενων. Αξιοσημείωτο είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις η παρέμβαση έγινε από υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Τους διαμαρτυρόμενους συναδέλφους έχουν επισκεφθεί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Δημήτρης Τσουκαλάς, Δημήτρης Στρατούλης, και Αλέξης Μητρόπουλος, για να ενημερωθούν και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ Στρατούλης & Μητρόπουλος συζητάνε με τους κατασκηνωτές
Επίσης ο νέος Υπουργός Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος αποχωρώντας από το Υπουργείο Εσωτερικών προσέγγισε τους κατασκηνωτές και ζήτησε να ενημερωθεί για τους λόγους της διαμαρτυρίας αυτής.


Περισσότερες πληροφορίες για όσα διαδραματίζονται δεν θα γίνουν γνωστές μέσω της ιστοσελίδας μας για ευνόητους λόγους, δυστυχώς χωρίς υπερβολή έχουμε φθάσει στο σημείο να κρυβόμαστε και από μερίδα «συναδέλφων» που με τις ενέργειές τους υπονομεύουν κάθε προσπάθεια που γίνεται για να βρεθεί λύση.

Το γνωστό πανό του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας που μας συνόδευε στις πορείες, σήμερα υποδηλώνει τη στήριξη του Σ.Δ.Α.Α. στην κατασκήνωση διαμαρτυρίας των απολυόμενων συναδέλφων

Σας καλούμε να ενισχύσετε με την παρουσία σας τον αγώνα των απολυόμενων συναδέλφων, καθώς η προσέλευση μέχρι στιγμής είναι περιορισμένη. Η αλληλεγγύη μας είναι γι' αυτούς κινητήρια δύναμη. Το δικαίωμα στην εργασία είναι αδιαπραγμάτευτο και το δίκαιο των αιτημάτων τους αναμφισβήτητο.

Γ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου