Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Παίρνει πίσω από το ΣτΕ ο Κικίλιας και αναδιαμορφώνει το Π.Δ. της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με το bloko.gr

Απ' ότι φαίνεται, ο νέος υπουργός δημόσιας τάξης δεν φαίνεται διατεθειμένος να τεθεί σε καθεστώς διαρκούς ή προσωρινης επιτροπείας και να συνδιοικήσει υπό την ... καλύπτρα του Δένδια.


Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης, χθες ο κ. Κικίλιας ζήτησε πίσω από το ΣτΕ το Π.Δ. για την " Οργάνωση Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις " που ο προκάτοχος του έσπευσε να το προωθήσει αν και γνώριζε πωςεπίκειται η αντικατάσταση του. 

Όπως σημειώνουν οι ίδες πηγές ενημέρωσης, το Π.Δ. ζητήθηκε πίσω, προκειμένου για διαδικαστικά τυπικούς λόγους να ενημερωθει για το περιεχόμενο του. Με δεδομένο όμως πως σχεδόν στο σύνολο τους οι προτάσεις, οι εισηγήσεις και η ενημέρωση που έχει λάβει για το όλο θεμα είναι αρνητικές, θεωρείται βεβαιο ότι θα υπάρξουν βασικές αναπροσαρμογές και ανακαθορισμοί, εναρμονισμένες πάντοτε στο πνεύμα και σε ορίζει ο νομος 4249/2014 της αναδιοργάνωσης των σωμάτων ασφαλείας.
Σίγουρα η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί ένα θετικό βήμα και καταγράφεται με τέτοιο προσημο στην αφετηρία εκκίνησης των δράσεων και πράξεων του νέου υπουργού που δείχνει πως δεν ήρθε ως επαμφοτερίζουσα πολιτική οντότητα και απλός διαχειριστής του κεκτημένου Δένδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου