Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Εκδόθηκε η ΚΥΑ για την εκπαίδευση δημοτικών αστυνομικών που μετατάχθηκαν στην Εξωτερική Φρούρηση των Καταστημάτων Κράτησης

Εκδόθηκε χθες από το Εθνικό Τυπογραφείο (ΦΕΚ Β' 1568/16.6.2014) η κοινή υπουργική απόφαση «Καθορισμός του είδους, του αντικειμένου και της διάρκειας εκπαίδευσης των υπαλλήλων, των αναφερομένων στο άρθρο 81 του Ν. 4172/2013, που μετατάχθηκαν στους κλάδους ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης των Καταστημάτων Κράτησης». Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κομοτηνή και θα διαρκέσει 18 ημέρες. Σύμφωνα με την απόφαση, θεωρούνται απαραίτητη προϋπόθεση οι επιτυχείς ψυχοτεχνικές και υγειονομικές εξετάσεις από τις Επιτροπές της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης συνεχίζει τους αυτοσχεδιασμούς, καθώς σύμφωνα με την ΚΥΑ για την ένταξη των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. δεν υπήρχε αυτή η προϋπόθεση. Η προχειρότητα καλά κρατεί.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων “Κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης για την προστασία όλων των προσώπων από αναγκαστική εξαφάνιση και προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας” (δείτε εδώ), δίνεται η δυνατότητα εκπαίδευσης των υποψηφίων του κλάδου Εξωτερικής Φρούρησης που επιλέχθηκαν από τον ΟΑΕΔ μαζί με τους υπαλλήλους του κλάδου Δημοτικής Αστυνομίας. 

Από την όλη προχειρότητα που έχει ακολουθήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην κινητικότητα των Δημοτικών Αστυνομικών, δεν θεωρούμε απίθανο να κληθούν για εκπαίδευση οι επιτυχόντες χωρίς να έχουν εκδοθεί οι οριστικοί πίνακες, δημιουργώντας νέο μπάχαλο στη διαδικασία. 

Μετά από επικοινωνία μας με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προτίθενται η εκπαίδευση να ξεκινήσει τη Δευτέρα 23 Ιουνίου (δεν έχει κλείσει 100%)! Άγνωστο τι θα γίνει με όσους δεν έχουν περάσει ακόμη ψυχοτεχνικά τεστ.


Δείτε τη σχετική απόφαση:

Σχόλιο: Θα έλεγε κανείς ότι ορθώς θα πρέπει να περάσουν ψυχοτεχνικά και υγειονομικά όσοι ενταχθούν στα Καταστήματα Κράτησης, αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είχε κάθε δικαίωμα να το πράξει αυτό στις προϋποθέσεις ένταξης των δημοτικών αστυνομικών, αλλά δεν το έκανε, όπως π.χ. συνέβη με την ΕΛ.ΑΣ.. Αν αυτό γίνει τώρα, σημαίνει ότι επιτυχών στον κλάδο Εξωτερικής Φρούρησης που αποτυγχάνει στις εξετάσεις αυτές, δεν μπορεί να πάει σε επόμενη επιλογή του, ενώ η θέση του δεν καταλαμβάνεται από άλλον. Εκτός βέβαια αν οι αποτυχόντες παραμείνουν υπάλληλοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης και χρησιμοποιηθούν αλλού... Το Υπουργείο Δικαιοσύνης τα έχει κάνει μαντάρα στην όλη διαδικασία, αλλά συνεχίζει απτόητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου