Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Ο Ντινόπουλος «αδειάζει» τον Μητσοτάκη για την αξιολόγηση: Υπάρχει θέμα όταν 200 δημοτικά συμβούλια έχουν ταχθεί κατά! - Στη Δικαιοσύνη και η ΠΟΕΣΥ για την αξιολόγηση των δημοσιογράφων

Με κομψό, είναι αλήθεια, τρόπο «“άδειασε» τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, ο συνάδελφός του υπουργός Εσωτερικών και συνύποψηφιός του στη Β” Αθήνας, Αργύρης Ντινόπουλος. Μιλώντας  για την αξιολόγηση στο Δημόσιο σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή το Σάββατο ο κ. Ντινόπουλος, είπε μεν  ότι «ο νόμος για την αξιολόγηση θα πρέπει να εφαρμοστεί όπως ψηφίστηκε» και ότι «αλίμονο, αν ψηφίζουμε έναν νόμο και πριν καν αρχίσει η εφαρμογή του, τον τροποποιούμε», πρόσθεσε ωστόσο με νόημα: «Πρέπει ωστόσο να βλέπουμε και τα πραγματικά προβλήματα. Όταν πάνω από 200 δημοτικά συμβούλια έχουν ταχθεί εναντίον της αξιολόγησης, υπάρχει ένα θέμα», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, σημειώνοντας ότι πρόκειται για αιρετούς και όχι για διορισθέντες από την κυβέρνηση.

Αποσυνέδεσε τέλος την αξιολόγηση από τις απολύσεις, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Εθελοντικής Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας, είπε ότι έχει αμιγώς εθελοντικό χαρακτήρα.

Πηγή:  aftodioikisi.gr



Ντινόπουλος: Συμμαχώ και με το διάβολο για θέσεις εργασίας, ας μην είναι ιδιαίτερα παραγωγικές

Επανέλαβε δε, πως ό,τι είχε να προσφέρει η αυτοδιοίκηση στο θέμα των απολύσεων το πρόσφερε με τους δημοτικούς αστυνομικούς. «Υπό αυτή την έννοια είπα ότι η αυτοδιοίκηση μάτωσε» σημείωσε.

«Επειδή έχουμε 1,5 εκατομμύριο ανέργους, έχω ως υπουργός το ιερό δικαίωμα να συμμαχήσω ακόμα και με το διάβολο, για να διατηρήσω θέσεις εργασίας στο δημόσιο, έστω και αν αυτές δεν είναι ιδιαίτερα παραγωγικές» διεμήνυσε στο Mega ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος. Πρόσθεσε πάντως ότι πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της χώρας και να γίνουν οι απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα για το 2013 και 2014.

Επανέλαβε δε, πως ό,τι είχε να προσφέρει η αυτοδιοίκηση στο θέμα των απολύσεων το πρόσφερε με τους δημοτικούς αστυνομικούς. «Υπό αυτή την έννοια είπα ότι η αυτοδιοίκηση μάτωσε» σημείωσε.

Ο υπουργός αποκάλυψε ότι όταν ερωτήθηκε από την τρόικα τι θα πράξει αν δεν πετύχει ο στόχος της εθελούσιας ενδοδημοτικής κινητικότητας απάντησε ότι «θα την πετύχουμε».

«Όταν λες ότι η ενδοδημοτική κινητικότητα είναι εθελούσια δεν μπορείς να πάρεις διοικητικά μέτρα αν δεν γίνει... Ο άλλος το κάνει αν το γουστάρει» ανέφερε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε ότι ευθύνη έχουν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες ώστε να πείσουν τους υπαλλήλους για την ενδοδημοτική κινητικότητα.

«Ο νόμος για την αξιολόγηση πρέπει να εφαρμοστεί όπως έχει» δήλωσε επίσης για την αξιολόγηση ο υπουργός Εσωτερικών. Έσπευσε όμως να προσθέσει ότι «πρέπει να μεταφέρει τον προβληματισμό διακοσίων Δημοτικών Συμβουλίων που έχουν ταχθεί κατά της αξιολόγησης».

«Αυτοί είναι αιρετοί, είπε, δεν είναι διορισμένοι όπως στις ΔΕΚΟ. Ο κ. Ντινόπουλος» πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι η αξιολόγηση δεν υποκρύπτει απολύσεις υπάλληλων.

Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη η ΠΟΕΣΥ κατά της ψευδεπίγραφης αξιολόγησης των δημοσιογράφων


Με κάθε νομικό μέσο θα κινηθούν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και οι επαγγελματικές Ενώσεις των Δημοσιογράφων κατά της ψευδεπίγραφης διαδικασίας αξιολόγησης του νόμου 4250/2014, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΣΥ.

Η ΠΟΕΣΥ τονίζει ότι η διαδικασία της αξιολόγησης παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές της διοικητικής επιστήμης και θεωρείται παντελώς αποτυχημένη, όπου έχει εφαρμοστεί.

«Η υποτιθέμενη διαδικασία αξιολόγησης, η οποία έχει ήδη αποδομηθεί από την πολυσέλιδη μελέτη του Διοικητικού Επιμελητηρίου ως προς την καταλληλότητά της να αναβαθμίσει τις δημόσιες υπηρεσίες, παραβιάζει το Σύνταγμα της Χώρας και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Αποσκοπεί στην απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων από τη Δημόσια Διοίκηση, ενώ ήδη από τα πρώτα βήματα της εφαρμογής της έχουν διαφανεί οι τραγελαφικές της συνέπειες», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία.

«Ειδικά ως προς τους δημοσιογράφους, η «αξιολόγηση» συνεπάγεται την πλήρη αλλοίωση της φυσιογνωμίας του λειτουργήματός τους κατά τρόπο αδιανόητο σε μια δημοκρατική κοινωνία, που κατοχυρώνει την ελευθερία του Τύπου και τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία. Με ποια κριτήρια θα αξιολογηθεί η δημοσιογραφική εργασία και επάρκεια ουδείς το γνωρίζει, ούτε ασφαλώς οι αρμόδιοι», επισημαίνει η Ομοσπονδία και καταλήγει:

«Οι Ενώσεις των δημοσιογράφων θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά πράξεων υλοποίησης της «αξιολόγησης» και θα εξαντλήσουν – παράλληλα με τον καθημερινό αγώνα σε όλα τα επίπεδα – κάθε νόμιμο μέσο για την κατάργηση των προδήλως αντισυνταγματικών διατάξεων του νόμου 4250/2014. Οι συνάδελφοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της ΠΟΕΣΥ το κείμενο, το οποίο προτείνεται να κατατεθεί στις Ενώσεις τους αντί του «φύλλου αξιολόγησης»»

Πηγή:  aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου