Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Π. Ρήγας (Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ): Πρωτοβουλία για τους 50αρηδες του Δημοσίου - Ηχητικό απόσπασμα

Μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι να διασφαλιστεί η συνταξιοδότηση δημόσιων υπαλλήλων άνω των 50 χρόνων που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι, όπως ανέφερε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Γιάννη Παπαδόπουλου και της Αγγελικής Λάζου.

«Δύο προτεραιότητες εμείς βάζουμε, η μία είναι το να διασφαλιστεί η συνταξιοδότηση, το ασφαλιστικό των ανθρώπων που κινδυνεύουν από το Δημόσιο να μείνουν άνεργοι, άνω των 50 χρόνων», τόνισε ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε:


«Ετοιμάζουμε ένα πρόγραμμα που έχουμε επεξεργαστεί και θα το συζητήσουμε μέσα στην εβδομάδα».

Εξάλλου, στην επισήμανση ότι «οι πολίτες καλούνται να υποβληθούν σε νέες θυσίες ακόμα και με μέτρα τα οποία έχουν παρθεί σε προγενέστερο χρόνο και έχουν ψηφιστεί στη Βουλή, όπως για παράδειγμα οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις» ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είπε:

«Ό,τι έχει αποφασιστεί με τις επικουρικές συντάξεις, οπωσδήποτε θα εφαρμοστεί.  Η οικονομία δεν είναι σε τέτοιο βαθμό, ώστε να λέμε ελαφρά την καρδία ότι δεν πειράζουμε τις επικουρικές συντάξεις.

Ο κρατικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να επιχορηγεί τις επικουρικές συντάξεις», ανέφερε.

Στο ερώτημα «γιατί σε μία εποχή πρωτογενών πλεονασμάτων να μη γίνει μια προσπάθεια να αναθεωρηθεί, όπως για παράδειγμα αναθεωρήθηκε ο ΦΠΑ στην εστίαση», ο κ. Ρήγας απάντησε:

«Τα πρωτογενή πλεονάσματα πρέπει να είναι συνεχή για τα επόμενα χρόνια και αυτό είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί.

Το πρωτογενές πλεόνασμα θα πρέπει εξετάσουμε με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή πέραν των υποχρεώσεων που θα μας επιβάλουν οι δικαστικές αποφάσεις πού αλλού μπορεί να πάει.

Δεν μπορείς να ρίχνεις το πρωτόγονες πλεόνασμα σε κατευθύνσεις που δεν είναι σίγουρο ότι είναι οι δικαιότερες επιλογές»

Ερωτηθείς πού διαβλέπει αδικίες, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τόνισε:

«Διαβλέπω αδικία στο ότι θα πρέπει σώνει και καλά να διασφαλίσεις με το πρωτογενές πλεόνασμα τα εφάπαξ».

«Οι εργαζόμενοι», είπε, «έχουν πληρώσει αρκετά χρόνια, από την άλλη πλευρά υπάρχουν προβλήματα στην ελληνική κοινωνία που έχουν να κάνουνε με θέματα επιβίωσης ανθρώπων που είναι μεγαλύτερες προτεραιότητες από το να διασφαλίσεις το 100% των εφάπαξ».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου