Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Το ΠΑΣΟΚ ξεκινάει ανένδοτο εναντίον της ποσόστωσης στην αξιολόγηση! - «Πυρά» ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά ΥΔΜΗΔ για την «απειλητική» εγκύκλιο Στεφάνου για την αξιολόγηση

Στη συνάντηση που θα έχει το απόγευμα με τον υπουργό Αντιπροσωπείας Δ. Σταμάτη αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει αλλαγή στο νόμο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο προκειμένου να φύγει η διάταξη που προβλέπει ποσόστωση, με το 15% των υπαλλήλων να βαθμολογούνται αρνητικά.


Το μέτρο αυτό χαρακτηρίζεται τυφλό και άδικο από τη Χαριλάου Τρικούπη και για το λόγο αυτό θα προταθεί η κατάργησή του, κάτι που θα φέρει σε δύσκολη θέση τον ΥΠΔΜ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει διευκολύνσεις για υπαλλήλους που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια απολύονται προκειμένου να μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με πλασματικά χρόνια. Το θέμα αυτό αφορά ιδιαίτερα τους σχολικούς φύλακες με τους οποίους είχε πρόσφατα συνάντηση ο Ευ. Βενιζέλος.

Πηγή: aftodioikisi.gr


«Πυρά» ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά ΥΔΜΗΔ για την «απειλητική» εγκύκλιο Στεφάνου για την αξιολόγηση


Η ΠΟΕ – ΟΤΑ «κατακεραυνώνει» σε ανακοίνωσή της τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Στεφάνου για τη στάση που τηρεί μετά την δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, στην «κόντρα» Υπουργείου – ΑΔΕΔΥ. Αφορμή η εγκύκλιος του κ. Στεφάνου για την οποία σας είχαμε ενημερώσει εδώ.


Αθήνα, 15 Ιουλίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 794
  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με την υπ’ αριθμ. πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.32/615/οικ.17635/15-7-2014  εγκύκλιο, την οποία υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Στεφάνου, κατά πρωτοφανή υπέρβαση της υπ. αριθμ.: 2395/2014 δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, διαδικασία Εργατικών Διαφόρων, την οποία αγνοεί επιδεκτικά, ο κύριος Γενικός εντείνει το κλίμα τρομοκρατίας κατά των εργαζομένων, προσπαθώντας με μία νέα αντιδημοκρατική εκτροπή, να επιτύχει την εφαρμογή των αντισυνταγματικών διατάξεων του Π.Δ. 318/1992, όπως τροποποιήθηκαν με το Νόμο 4250/2014, αναφορικά με την αξιολόγηση των Δημοτικών Υπαλλήλων, μιας «αξιολόγησης» που στοχεύει μόνο στη δημιουργία μιας συνεχώς ανατροφοδοτούμενης δεξαμενής διαθέσιμων και προς απόλυση εργαζομένων.
Ο κύριος Γενικός Γραμματέας προσπαθεί μάταια να εμφανίσει το Δημόσιο ως νικητή στην ως άνω δικαστική διαδικασία, την οποία το ίδιο το Υπουργείο προκάλεσε, ενώ στην πραγματικότητα θα όφειλε να αναγνωρίσει την ήττα του και να αναμείνει την έκδοση αφενός της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με την αίτηση αναστολής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και την αίτηση ακύρωσης της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και αφετέρου την απόφαση του Εφετείου, στο όποιο προσφεύγει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για το ζήτημα της απεργίας.
Υπενθυμίζουμε στον κύριο Γενικό Γραμματέα ότι η προσπάθεια του να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους είναι παντελώς έωλη νομικά, δεδομένου ότι οι πρωτόδικες αποφάσεις των δικαστηρίων δεν είναι εκτελεστές ενώ το τεκμήριο της νομιμότητας κάθε απεργίας, κατά την πάγια νομολογία του Αρείου Πάγου, εκτείνεται μέχρι τη τελεσιδικία της απόφασης (βλ. Ολ.Α.Π. 27/2004).
Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να τρομοκρατηθεί. Η αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στην οποία συμμετέχει δυναμικά και η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., συνεχίζεται κανονικά και μετά την υπ’ αριθμ.: 2395/2014 δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία απέρριψε τα περισσότερα αιτήματα του Δημοσίου. Δεν συμμετέχουμε, δεν συνεργούμε, δεν προωθούμε καμία διαδικασία που σχετίζεται με αυτή την «αξιολόγηση» που έχει στόχο την ανθρωποφαγία, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
        Ο Πρόεδρος        Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος           Γιάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου