Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΑΔΕΔΥ: «Στην πράξη, το ΣτΕ δεν απέρριψε την αίτηση αναστολής των εγκυκλίων του ΥΔΜΗΔ» - Όποιος βιάζεται σκοντάφτει: Πώς τα νομικά λάθη του ΥΔΜΗΔ έκαναν την ΑΔΕΔΥ να πανηγυρίζει

Νέα διάσταση στην απόρριψη από το ΣτΕ της αίτησης αναστολής της ΑΔΕΔΥ κατά των εγκυκλίων του ΥΔΜΗΔ, δίνει ο νομικός σύμβουλος της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «με την απόφαση αυτή, η Επιτροπή Αναστολών παραπέμπει ουσιαστικά την κρίση των σοβαρότατων λόγων αντισυνταγματικότητας των σχετικών διατάξεων του ν. 4250/2014 στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου, η οποία πρόκειται να συζητήσει την υπόθεση αυτή, στις 10-10-2014. Η Επιτροπή Αναστολών, συνεπώς, ούτε απέρριψε στην ουσία την αίτηση της ΑΔΕΔΥ ούτε έκλεισε το ζήτημα της συνταγματικότητας των σχετικών διατάξεων, όπως κάποιοι έσπευσαν να υποστηρίξουν. Αντιθέτως, έκρινε, ότι το θέμα αυτό, για το οποίο μέχρι σήμερα δεν υπάρχει νομολογιακό προηγούμενο, πρέπει να κριθεί από την Ολομέλεια του Δικαστηρίου ενώ παράλληλα θεώρησε (εσφαλμένα κατά την άποψη μας), ότι δεν υφίσταται θέμα βλάβης για τους δημοσίους υπαλλήλους από την πρόοδο της διαδικασίας».

Πηγή:  aftodioikisi.gr

Όποιος βιάζεται σκοντάφτει: Πως τα νομικά λάθη του ΥΔΜΗΔ έκαναν την ΑΔΕΔΥ να πανηγυρίζει


Μέχρι και βασικές δικονομικές αρχές άφησε στην άκρη το ΥΔΜΗΔ προκειμένου να επισπεύσει τις διαδικασίες για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ. Το γεγονός αυτό με βάση το οποίο η ΑΔΕΔΥ πήρε ολιγοήμερη αναβολή στην εκδίκαση της έφεσης, έδωσε «τροφή» στο νομικό σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ, που «ξεσκόνισε» τις διαδικασίες, έκρινε την υπόθεση ως «νίκη των εργαζομένων» και συμπέρανε τα εξής: «Η βιασύνη του Υπουργείου να προβεί στην εκδίκαση της υποθέσεως, οδήγησε σε παραβίαση βασικών δικονομικών αρχών, όπως είναι η υποχρέωση παροχής επαρκούς χρόνου για την έγγραφη υποβολή των προσθέτων παρεμβάσεων. Ενόψει των σοβαρότατων αυτών νομικών ζητημάτων, πετύχαμε την αναβολή της υποθέσεως για την Δευτέρα, 28/7/2014 και ώρα 11 το πρωί». Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Κάθε νίκη, μικρή ή μεγάλη, απέναντι στις προσπάθειες της Κυβέρνησης, μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο τελικό μας στόχο…»

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου