Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Καταγγελία αναγνώστη - Με καυτά σορτσάκια κόβουν κλήσεις σε αυτοκίνητα πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί! (βίντεο)

Αγαπητό tromaktiko...

Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή και είναι μέρος μίας γενικότερης κατάστασης που συμβαίνει από την εποχή της διάλυσης της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων...

Η περιοχή πέριξ του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών έχει καθοριστεί ως περιοχή ελεγχόμενης στάθμευσης χωρίς να υπάρχει χώρος ελεύθερης στάθμευσης.

Οι θέσεις είναι λίγες και έχει εγκατασταθεί "πιάτσα" ταξί έξω από το νοσοκομείο, που πολλές φορές καταλαμβάνει και θέσεις μισθωμένες.

Επίσης υπάρχουν λιγοστές θέσεις μονίμων κατοίκων.

Τώρα, στην περιοχή και σε ακτίνα 500 μέτρων δεν υπάρχουν καταστήματα που να προμηθεύουν κάρτες στάθμευσης και το μοναδικό περίπτερο που υπάρχει σχεδόν πάντα έχει έλλειψη.

Έτσι οι επισκέπτες του νοσοκομείου, ασθενείς και ηλικιωμένοι αναγκάζονται να σταθμεύσουν έξω από το νοσοκομείο αφού δεν επιτρέπεται η στάθμευση μέσα στις λιγοστές θέσεις στο πάρκινγκ του νοσοκομείου.


Έτσι ο ηλικιωμένος ασθενής όπως στην περίπτωση μας, ο ιδιοκτήτης του εν λόγω αυτοκινήτου θα πρέπει αφού βρει θέση με μεγάλη υπομονή επί της Δεινοκράτους να περπατήσει προς το Κολωνάκι (δεν είναι λάθος) μέχρι και ένα χιλιόμετρο προκειμένου να μπορέσει να προμηθευτεί κάρτα στάθμευσης.

Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο μπορεί να είναι αυτό με θερμοκρασία 35 βαθμών...

Από την άλλη, οι αχαρακτήριστοι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, με πολιτικά περνάνε και γράφουν ανεξέλεγκτα και μάλιστα με προκλητικό τρόπο.

Κάνουν τους περαστικούς, τσεκάρουν τα αυτοκίνητα που δεν έχουν κάρτα, πάνε απέναντι, τους γράφουν και μετά περνούν αδιάφορα και αφήνουν την κλήση στο παρμπρίζ.



Δηλαδή κατάντια. Συνήθως είναι δύο μαζί με την κοπέλα του βίντεο που φυλάνε τσίλιες!!!!

Αν είναι δυνατόν...
  • Γιατί γράφουν με πολιτικά;
  • Γιατί δεν σφυρίζουν μήπως είναι ο οδηγός κοντά και το μετακινήσει;
  • Γιατί κινούνται υποχθόνια;
  • Έτσι διεκδικούν νέα μονιμοποίηση στο Δήμο Αθηναίων;
  • Γιατί ο Δήμος δεν τοποθετεί μηχανήματα αυτόματης έκδοσης καρτών;

Ξέρω ότι έχετε τις απαντήσεις για όλα τα παραπάνω και σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε την καταγγελία με το βίντεο και την κλήση (αποκρύπτοντας το όνομα της υπαλλήλου) για να μάθει ο κόσμος τι πραγματικά συμβαίνει στο ΚΟΛΩΝΆΚΙ.
Αναγνώστης

Πηγή:  http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Σχόλιο: Η γελοιοποίηση με τη Διεύθυνση Ελέγχου Κοινόχρηστων Χώρων ως υποκατάστατο της καταργημένης Δημοτικής Αστυνομίας, όπου υπάλληλοι με πολιτικά επί 10 μήνες βεβαιώνουν παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, φέρει την υπογραφή του Δημάρχου Αθηναίων και πρώην Συνηγόρου του Πολίτη, σε αγαστή συνεργασία με όσους αβίαστα κατέλαβαν θέσεις ευθύνης στο διάδοχο έκτρωμα, και θύματα τους πρώην συναδέλφους αλλά και ανεκπαίδευτους υπαλλήλους πλείστων ειδικοτήτων του Δήμου Αθηναίων που με απόφαση Δημάρχου ασκούν αστυνομικά καθήκοντα. Προσέξτε άλλη μια πραγματικότητα: Η εξαφάνιση των καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης από τα περίπτερα και η μάταιη αναζήτησή τους, που δεν πτοεί τη Διοίκηση του Δήμου...

2 σχόλια:

  1. Ορισμένες ανακρίβειες: 1)Στα 20 μέτρα δεξιά από εκεί που έχει τραβηχθεί το βίντεο υπάρχει περίπτερο που πουλάει κανονικά κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης. Συνεπώς, πού παρατηρήθηκε έλλειψη στο σημείο, ώστε να μην βεβαιωθουν διοικητικά πρόστιμα (λαθεμένα καλούνται κλήσεις); 2) Από το βίντεο δε φαίνεται να κινείται η υπάλληλος υποχθόνια. Είναι τοποθετημένη κανονικά παραπλεύρως του οχήματος και συμπληρώνει τη φόρμα του PDA με τα στοιχεία του οχήματος. Ούτε κρύβεται, ούτε έχει δίπλα της τσιλιαδόρους, όπως ισχυρίζεται ο καταγγέλλων. 3) Η υπάλληλος ασκεί αμιγώς διοικητικά καθήκοντα επομένως δεν έχει δικαίωμα (αρμοδιότητα) να σφυρίζει ούτε να ασκεί αστυνομικά καθήκοντα (δεν είναι τροχονόμος γι' αυτό δεν προβλέπεται να φοράει στολή). 4)για όσους γνωρίζουν και δεν (θέλουν να) ξεχνουν, προ συστάσεως της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά και σε Δήμους χωρίς αυτήν την υπηρεσία, το έργο της ελεγχόμενης στάθμευσης το είχε αναλάβει διοικητικο προσωπικό των εκεί Δήμων. Το μέτρο επανήλθε (συμφώνως και με το κείμενο της Διαθεσιμότητας με το οποίο οι υπάλληλοι του Δήμου ασκούν ορισμένα από τα καθήκοντα της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας). 5)Αρκετοί από όσουν αντιδρούν στο μέτρο της ελεγχόμενης δεν αναγνωρίζουν το σκοπό της ύπαρξής της: την αποσυμφόρηση του κέντρου μέσω της ελεγχόμενης και χρονικά περιορισμένης στάθμευσης των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας. Αρκεί κανείς να αφουγκραστεί τους κατοίκους στο Κολωνάκι, στον Ευαγγελισμό κι αλλού για να δει πόσο οξυμένο είναι το πρόβλημα της εύρεσης πάρκιγκ στα μέρη εκείνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε σχέση με το (4), αυτό ίσχυε πριν το 1999, όταν η ελεγχόμενη στάθμευση εντάχθηκε ως παράβαση στον Κ.Ο.Κ. Σχετική είναι και η απόφαση του ΣτΕ το 2009 που χαρακτηρίζει συνταγματικό το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης. Επίσης, ο νόμος που μεταφέρει τις αρμοδιότητες δεν μπορεί να αλλάξει ειδικότερους νόμους, όπως τον Κ.Ο.Κ., που απαιτεί ένστολο προσωπικό για βεβαίωση παραβάσεων και ανακριτικούς υπαλλήλους για αφαίρεση πινακίδων.
    Επίσης σύμφωνα με έγγραφο του ΥΠΕΣ:

    είναι στη διακριτική ευχέρεια των Δήμων της Χώρας να επιλέγουν ποιες από τις αρμοδιότητες προτίθενται να ασκήσουν παράλληλα με την Ελληνική Αστυνομία, λαμβάνοντας υπόψη τα διατιθέμενα μέσα άσκησής τους σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή καθώς και τις προϋποθέσεις του νόμου για την άσκηση των εκάστοτε αρμοδιοτήτων.

    Το 2ο σχόλιο ήταν περιττό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή