Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Ντινόπουλος: «Οι ΟΤΑ μάτωσαν με δημ. αστυνομικούς & σχολικούς φύλακες, δεν θα ματώσουν άλλο»! – Επιφυλάξεις για την κινητικότητα εξέφρασε η ΠΟΕ-ΟΤΑ

«Δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης», σημείωσε κατά τη συνάντησή του με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, επαναλαμβάνοντας τη σχετική δέσμευσή του. «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μάτωσε με τους δημοτικούς αστυνομικούς και με τους σχολικούς φύλακες. Δεν θα ματώσει άλλο. Αυτή είναι η απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.


Ντινόπουλος: Δεν θα υπάρξουν απολύσεις από την ενδοδημοτική κινητικότητα


Στο επίκεντρο της συνάντησης η εθελοντική ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα. «Θέλω να διευκρινίσω προς πάσα κατεύθυνση ότι η εθελουσία ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε μελέτη ή οποιονδήποτε προηγούμενο σχεδιασμό», είπε ο υπουργός και τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη να προχωρήσει το πρόγραμμα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος αντέτεινε: «Στο ζήτημα της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας εμείς αυτό που είπαμε στον Υπουργό είναι ότι για να υπάρχει αποτέλεσμα το επόμενο χρονικό διάστημα αν συνεχιστεί η εφαρμογή του νόμου αυτού να υπόκειται σε επιτροπές και μελέτες που υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα και δεν απεμπλακεί αυτή η διαδικασία τα αποτελέσματα θα είναι αρνητικά».

Αξιολόγηση υπαλλήλων

Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στις δηλώσεις τους και στην αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων. Εμείς αυτό που ζητήσαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών ήταν, πέρα από την αντίθεσή μας που υπάρχει στην εφαρμογή του νόμου, έχουμε εκφράσει σαν ΠΟΕ-ΟΤΑ και τους ενδοιασμούς μας αν αυτός ο Νόμος μπορεί να εφαρμοστεί στην τοπική αυτοδιοίκηση διότι δεν υπάρχει καμία σαφής αναφορά», δήλωσε ο κ. Μπαλασόπουλος.

«Περιμένουμε από το Υπουργείο Εσωτερικών την επίσημη απάντηση διότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ούτε μία εγκύκλιος από τη μεριά του Υπουργείου Εσωτερικών που είναι το αρμόδιο και εποπτεύων Υπουργείο στους ΟΤΑ περί της εφαρμογής ή όχι του νόμου για την αξιολόγηση».
Ο κ. Ντινόπουλος δήλωσε: «Για το θέμα της αξιολόγησης υπάρχει μία απόκλιση απόψεων. Υπάρχει όμως και η ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης ότι η αξιολόγηση πρέπει να προχωρήσει. Νομίζω όμως ότι και σε αυτό το θέμα με κάποιες ενέργειες, οι οποίες θα γίνουν, μπορούμε να προχωρήσουμε σε μία σύγκλιση.

Σχολιάζοντας και τη σημερινή δικαστική απόφαση για την απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και δεν πρόκειται να επηρεαστούν από καμία δικαστική απόφαση.

Υπογράφεται Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ήταν το τρίτο θέμα που συζήτησαν οι δύο πλευρές. Όπως επισημάνθηκε, το ζήτημα βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και η υπογραφή της αναμένεται τις ερχόμενες ημέρες.

Πηγή: aftodioikisi.gr



Δηλώσεις Ντινόπουλου-Μπαλασόπουλου

Τί δήλωσαν αμέσως μετά τη συνάντησή τους ο Αργ. Ντινόπουλος και ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος.λ
[14/7]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου