Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Τί θα γινόταν αν ο δημοτικός αστυνομικός ακολουθούσε τον ειδικό φρουρό; Άρθρο στο bloko.gr

Μέσα σε όλο το πανδαιμόνιο της υπόθεσης για τη συμπλοκή του Νίκου Μαζιώτη με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι και τον τραυματισμό του ειδικού φρουρού που συμμετείχε στην ομάδα πάταξης του παρεμπορίου, διέλαθε της προσοχής μια σημαντική παράμετρος.

Ο ειδικός φρουρός δεν ήταν μόνος του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, όταν ο ασύρματος του πήρε φωτιά από τις διαβιβάσεις του κέντρου για τη συμπλοκή και την καταδίωξη. Μαζί του ήταν κι ένας δημοτικός αστυνομικός, ο οποίος φορούσε τη στολή της πρώην δημοτικής αστυνομίας με το εθνόσημο της ΕΛ.ΑΣ και φυσικά δίχως αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ευτυχώς, είτε η τύχη προνόησε είτε η διαίσθηση- ένστικτο κινδύνου, όταν ο φρουρός άρχισε να τρέχει κάτω τη Μητροπόλεως κι έπεσε πάνω στο Μαζιώτη, τη στιγμή που πίσω του αχνοφαίνονταν σε απόσταση ένας αστυνομικός της ΔΙΑΣ με ορατό τον κίνδυνο ο καταδιωκόμενος να επωφεληθεί του προβαδίσματος και του συνωστισμού ώστε να χαθεί, ο δημοτικός αστυνομικός έμεινε πίσω. Δεν ακολούθησε το συνάδελφο του κι έτσι δεν γνωρίζουμε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ανάληψης πρωτοβουλίας και όπως θα ήταν εκτεθειμένος στον κίνδυνο. Άοπλος, ανεκπαίδευτος και χωρίς αλεξίσφαιρο.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο φρουρός έπεσε πάνω στο Μαζιώτη, βλέποντας τον να βάζει το χέρι στο τσαντάκι μέσης και από εκεί να τον πυροβολεί. Η πρώτη στην κοιλιά όπου συγκράτησε τη σφαίρα το αλεξίσφαιρο με μοναδική συνέπεια ένα κάψιμο στο φανελάκι, αλλά και μια δεύτερη σφαίρα που προκάλεσε διαμπερές τραύμα στο μηρό.

Δεν θέλουμε να κάνουμε δεύτερες σκέψεις και υποθετικές αντιπαραβολές.

Είναι όμως μια διαπίστωση, την οποία επείγεται να εξετάσει με μεγάλη προσοχή η ηγεσία, καθώς οι συμπτώσεις και οι συγκυρίες ίσως κάποια στιγμή πάψουν να είναι ευνοϊκές και ποιος ξέρει, ίσως ο Μινώταυρος κάποια ημέρα νικήσει τον ... "Θησέα".

Πηγή: http://www.bloko.gr/

Σχόλιο: Ερώτηση χωρίς νόημα, καθώς ο δημοτικός αστυνομικός δεν είχε καμία αρμοδιότητα να ακολουθήσει τον ειδικό φρουρό. Μπορούμε όμως να παίξουμε με τη φράση «τι θα γινόταν αν...». Τι θα γινόταν αν ο δημοτικός αστυνομικός είχε όπλο; Θα έπρεπε να εμπλακεί ή θα ήταν πειθαρχικό παράπτωμα; Τι θα γινόταν αν ο δημοτικός αστυνομικός έσπευδε ή αναγκαζόταν να πυροβολήσει, και τραυμάτιζε αντί για το δράστη πολίτη; Τι θα γινόταν αν τραυμάτιζε ή σκότωνε το δράστη; Τι θα γινόταν αν...; Ερωτήματα χωρίς νόημα. Το μόνο που μπορείς να προσάψεις ότι υπάρχει μία υπηρεσία στο δρόμο χωρίς νομικό πλαίσιο να τη διέπει. Και με ευθύνη της ηγεσίας της «οργανωμένης» Ελληνικής Αστυνομίας, και όχι του κάθε τυχάρπαστου δημάρχου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου