Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την κόντρα με τον Κ. Μητσοτάκη για το Δημόσιο - Δηλώσεις εκπροσώπου Τύπου Δ. Καρύδη & της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ - Το γυρνά σε «Καραμανλικός» ο Μητσοτάκης!

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ελεύθερο Τύπο και στη δημοσιογράφο Αγγελική Σπανού, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, οι οποίες ερμηνεύεται ότι μπορεί να βάλουν σε δοκιμασία την πολιτική σταθερότητα. Σε ερώτηση για την ποσόστωση στο σύστημα αξιολόγησης, ο κ. Καρύδης απάντησε ότι «εκφράσαμε τις επιφυλάξεις μας… αλλά δεν μας άκουγε ο κ. Μητσοτάκης».


Αναλυτικά:

-Θα αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές κατά τη γνώμη σας;

Αυτός είναι ο στόχος μας. Έχουμε πει σε όλους τόνους ότι η επικείμενη εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας το 2015, δεν πρέπει να βάλει σε δοκιμασία τη πολιτική σταθερότητα και σε περιπέτειες την πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια. Πιστεύουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα πέσει στην παγίδα που στήνει η αξιωματική αντιπολίτευση. Τα πολιτικά παιχνίδια και τα πολιτικά παζάρια του ΣΥΡΙΖΑ με τα δήθεν παλλαϊκά μέτωπα μόνο και μόνο για να συρθεί η χώρα σε εκλογές θα πέσουν στο κενό. Είναι ανάγκη να σεβαστούμε και να διαφυλάξουμε όλοι μαζί το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, διδασκόμενοι από τις αρνητικές επιπτώσεις του παρελθόντος. Η χώρα δεν χρειάζεται πρόωρες εκλογές. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών λέει όχι στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα.

-Ποιος πρόσωπο μπορεί να εξασφαλίσει 180 «ναι» στην ψηφοφορία για την εκλογή ΠτΔ; Ο Φώτης Κουβέλης ίσως;

Δεν το γνωρίζω αυτό. Είναι πολύ πρόωρο. Εμείς θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προταθεί ένα πρόσωπο που τιμά το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και να ενώνει τη χώρα.

-Δεδομένου ότι οι δόσεις του ΔΝΤ λήγουν στα μέσα του 2016, πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχει έλεγχος;

Δεν είπαμε να μην υπάρχει «έλεγχος». Τους έκτακτους μηχανισμούς επιτήρησης δεν θέλουμε. Υπάρχουν οι μηχανισμοί επιτήρησης που εφαρμόζονται σε όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης. Από την άλλη, όπως έχει πει ο κ. Βενιζέλος, «πρακτικά μπορούμε μέσα από τις αγορές να βρούμε τα περίπου 25 δισ. ευρώ που χρωστάμε στο ΔΝΤ και έτσι να μη συντρέχει λόγος ύπαρξης της τρόικας».

-Διαφωνείτε με την ποσόστωση στο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο. Γιατί δεν το είπατε όταν το ν/σ ήταν στη διαβούλευση;

Εκφράσαμε τις επιφυλάξεις μας αλλά δεν μας άκουγε ο κ. Μητσοτάκης. Τωρα που εφαρμόζεται στην πράξη αναδεικνύονται τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούν αδιέξοδα σχετικά με την προκαθορισμένη αρνητική αξιολόγηση του15%. Θέλουμε την αξιολόγηση για αυτό αντιδρούμε σε κάθε τι που την φαλκιδεύει και την δυσφημεί. Αποτελεί θετικό γεγονός ότι θα υπάρξουν αλλαγές και βελτιώσεις σε αυτό το θέμα.

-Πρέπει να επανεξεταστεί η απόφαση για 6.500 απολύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου;

Η διαπραγμάτευση πρέπει να είναι συνεχής. Σήμερα υπάρχουν νέα δεδομένα και πρέπει να λαμβάνονται υπόψη. Έχουμε τα πλαστά δικαιολογητικά, τις πειθαρχικές αποφάσεις, καθώς και την ακύρωση από τα δικαστήρια προσωρινών διαταγών σε συμβάσεις. Όλα αυτά τα δεδομένα πρέπει να συνυπολογισθούν.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Και η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ τα βάζει με τον Μητσοτάκη


Πυρά κατά του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε με σχόλιο της στο facebook η Αναπληρώτρια Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ.

«Ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης μόνος του με την εμμονή του στην αρνητική ποσόστωση δρα υπονομευτικά σε όλο το σύστημα αξιολόγησης. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβει ή απλώς δεν αντέχει να παραδεχθεί το λάθος; Καλός πολιτικός είναι αυτός που έχει το θάρρος να αναθεωρήσει μια απόφασή του όταν αποδεικνύεται λανθασμένη» σχολίασε η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ.

Πηγή:  aftodioikisi.gr

Ο Μητσοτάκης το «παίζει» πάλι «Καραμανλικός»



O Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μια φωτογραφία του με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 1978 σχολιάζοντας: “40 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πιστώνεται την πιο γρήγορη και ομαλή μετάβαση από δικτατορία στο δημοκρατικό πολίτευμα που έχει γνωρίσει ποτέ ευρωπαϊκή χώρα. Η συμβολή του στην εμπέδωση της Δημοκρατίας παραμένει ανεξίτηλη”.

Όπως είχε γράψει στο παρελθόν η aftodioikisi.gr,  ο Κ.Μητσοτάκης επιχειρεί εδώ και πάρα πολύ καιρό να βρει σανίδα σωτηρίας στην «καραμανλική» πτέρυγα γι” αυτό και με διάφορους τρόπους, όπως αυτόν, προσπαθεί να προσεγγίσει τα στελέχη της.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου