Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Νέο αντάρτικο από την ΠΟΕ-ΟΤΑ για τον έλεγχο μετατροπής των συμβάσεων - Έντονη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Νέο αντάρτικο σήκωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αυτήν τη φορά χαρακτηρίζοντας ανεπιθύμητους τους Επιθεωρητές Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης στους δήμους, οι οποίοι διενεργούν ελέγχους για τη νομιμότητα των μονιμοποιήσεων εργαζομένων.

Ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτογραφία από την επίσκεψη που πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης) σχολιάζοντας το μπλόκο στους Επιθεωρητές έκανε λόγο για απ
Ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτογραφία από την επίσκεψη που πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης) σχολιάζοντας το μπλόκο στους Επιθεωρητές έκανε λόγο για απαράδεκτη ενέργεια των συνδικαλιστών και προειδοποίησε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάλληλοι των δήμων Πειραιά και Χαλανδρίου εμπόδισαν το έργο των επιθεωρητών που προσπαθούσαν να ελέγξουν τα δικαιολογητικά των συμβασιούχων που μονιμοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από τις υπηρεσίες. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αφού ο ίδιος ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για απαράδεκτη ενέργεια των συνδικαλιστών και προειδοποίησε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», κλιμάκια του σώματος επιθεωρητών ετοιμάζονται να ξεκινήσουν ελέγχους σε δήμους με εισαγγελική παραγγελία.

Σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους, μετά το μπλόκο που έχει προκαλέσει στην αξιολόγηση, επισημαίνει ότι το έργο των ελεγκτών στους δήμους είναι η προετοιμασία μιας νέας δεξαμενής υπό απόλυση εργαζομένων που έχει συμφωνήσει η συγκυβέρνηση με την τρόικα, χαρακτηρίζοντάς τους ως ανεπιθύμητους, καλώντας όλους τους εργαζομένους να πραγματοποιούν αγωνιστικές δράσεις με στόχο την απομάκρυνσή τους.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε την περασμένη Δευτέρα το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ως ένδειξη συμπαράστασης της πολιτικής ηγεσίας στο έργο των ελεγκτών. Συγκεκριμένα ευχαρίστησε το ΣΕΕΔΔ για το έργο του εκ μέρους της κυβέρνησης και τόνισε ότι «πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι ορισμένα πράγματα αλλάζουν στη δημόσια διοίκηση και ότι συμπεριφορές που ενδεχομένως στο παρελθόν να τις προσπερνούσαμε με σχετική αδιαφορία δεν θα γίνονται από εδώ και πέρα ανεκτές», αναφερόμενος στη στάση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός με εγκύκλιο έχει ζητήσει από τους προϊσταμένους όλων των κρατικών υπηρεσιών να προχωρήσουν μέχρι και αύριο στην αξιολόγηση του προσωπικού, επικαλούμενος την απόφαση του δικαστηρίου που χαρακτήρισε παράνομη την αποχή των δημοσίων υπαλλήλων από την αξιολόγηση. Η εγκύκλιος του υπουργού προκάλεσε νέα κόντρα με την ΑΔΕΔΥ, η οποία επιμένει στην αποχή και καλεί τους εργαζόμενους να μην παραλάβουν τα δελτία αξιολόγησης.

Ενστάσεις όμως για την ποσόστωση στην αξιολόγηση θέτει και το ΠΑΣΟΚ με χτεσινή παρέμβαση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Δημήτρη Καρύδη, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο χαρακτηρίζει «άδικο και τυφλό» το 15% που μπαίνει ως προαπαιτούμενο στην αξιολόγηση, ως ποσόστωση, να παίρνουν υποχρεωτικά χαμηλό βαθμό οι δημόσιοι υπάλληλοι. «Πολύ εύλογα ρωτούν πολλοί γιατί να μην είναι 20% ή 10%, άρα θα πρέπει να πάμε σε πραγματικές συνθήκες και κυρίως να μη δημιουργούμε ανασφάλεια, και μέσα από εκεί να φαλκιδεύουμε μια αλλαγή που πρέπει να υπάρξει σήμερα στον δημόσιο τομέα», είπε ο Δ. Καρύδης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει το ΠΑΣΟΚ την τροποποίηση της ποσόστωσης.

ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου