Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Χαστούκι Καμίνη σε Μητσοτάκη: «Διατηρώ μεγάλες επιφυλάξεις για την αξιολόγηση - Βιώνουμε την τραγική εμπειρία από την κατάργηση Δημ. Αστυνομίας - σχολ. φυλάκων»

Επιφυλάξεις ως προς την αποτελεσματικότητα του προωθούμενου συστήματος αξιολόγησης, εξέφρασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Τονίζοντας την πεποίθησή του ότι η αξιολόγηση  αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της Δημόσιας Διοίκησης, επισήμανε ότι «δυστυχώς, όπως γίνονται τα πράγματα στην χώρα, καλλιεργείται διαρκώς μια αμφισβήτηση και καχυποψία σε όλους τους εμπλεκόμενους και κυρίως στους εργαζόμενους αλλά κακά τα ψέμματα και στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εγώ διατηρώ μεγάλες επιφυλάξεις, όχι επειδή δεν πιστεύω στην αξιολόγηση που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά επειδή βιώνουμε ακόμα και σήμερα την τραγική εμπειρία και τις επιπτώσεις από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των θέσεων των Σχολικών Φυλάκων, εν μια νυκτί».

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Αθηναίων είναι από τους δήμους των οποίων τα δημοτικά συμβούλια έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην υλοποίηση του συστήματος αξιολόγησης με ποσοστώσεις.

Οι δηλώσεις Καμίνη συνιστούν ένα ακόμη «άδειασμα» του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και μάλιστα από μια προσωπικότητα που έχει ταχθεί υπέρ ενός «μικρότερου δημόσιου τομέα».

«Αλλά θα πρέπει να πω, ως δήμαρχος επικεφαλής ενός Οργανισμού με εφτά χιλιάδες ανθρώπους, ότι εδώ ήδη κάνουμε μια σοβαρή αξιολόγηση και θα πρέπει να προχωρήσουν οι αξιότεροι, με έναν αξιόπιστο τρόπο», συμπλήρωσε ο κ. Καμίνης.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία συνεντεύξεων του δημάρχου Αθηναίων σε ΝΕΡΙΤ και ΒήμαFM:

ΝΕΡΙΤ
-Για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές
Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Έχουμε μια ευρύτερη τουριστική περιοχή στο κέντρο που δεν περιορίζεται στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι αλλά αφορά και το Σύνταγμα και το Κολωνάκι. Είμαστε υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, μετά όμως από διάλογο και συμφωνία με τους τοπικούς εμπορικούς συλλόγους και τηρώντας απολύτως τα εργασιακά δικαιώματα των εμποροϋπαλλήλων.
-Για τις εξελίξεις στο ζήτημα της τρομοκρατίας
Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Η Αθήνα είναι μία ζωντανή και ασφαλής πόλη. Αυτό που αφορά όλους μας και κυρίως τους εκπροσώπους της πολιτείας είναι να λαμβάνονται όλα τα δυνατά μέτρα ώστε, σε τέτοιες επιχειρήσεις όπως η προχθεσινή, να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Από όσο μπόρεσα να παρακολουθήσω, είδα ότι η αστυνομία λειτούργησε με μέτρο. Δυστυχώς τέτοια περιστατικά μπορεί να υπάρξουν και εύχομαι όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι όπως διαμείφθηκε το πεδίο των ερευνών να συλληφθούν και αυτοί που παραμένουν ελεύθεροι. Έχουμε αυτό το πρόβλημα και πρέπει όλοι να φροντίσουμε να το περιορίσουμε στο ελάχιστο δυνατό.

ΒήμαFM
-Για τα εγκαταλελειμμένα και επικίνδυνα κτήρια
Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: Εκκρεμεί από το νόμο 2508 του 1997 η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο θα ρύθμιζε ακριβώς τι πρέπει να γίνεται σε περίπτωση που έχουμε κτίρια εγκαταλελειμμένα, τα οποία είτε αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια γιατί είναι ετοιμόρροπα, είτε γιατί ασχημίζουν την όψη της πόλης.  Δεν επιτρέπεται κάποιος να έχει μία ιδιοκτησία, η οποία να αποβαίνει σε βάρος των υπολοίπων. Πρότεινα στον υπουργό τον κ. Μανιάτη και το δέχτηκε, να συγκροτήσουμε άμεσα μία επιτροπή του υπουργείου ΠΕΚΑ, με εκπροσώπους του δήμου, και να φτιάξουμε το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, ώστε μέσα σε δύο, τρεις μήνες, να έχουμε προχωρήσει. Να έχουμε δηλαδή το εργαλείο και να παρεμβαίνουμε με διάφορους τρόπους. Είτε ουσιαστικά ο δήμος να μπορεί να αναλαμβάνει το ακίνητο, να το επισκευάζει, να το αξιοποιεί και να το αποδίδει μετά στους ιδιοκτήτες του. Είτε ακόμα να μπορεί να προωθεί την «απόσυρσή» του, όταν η κατάσταση στην οποία βρίσκεται εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια ή τη δημόσια υγεία. Μιλάμε περίπου για 1000 με 1500 κτίρια, διατηρητέα ή μη. Ξέρετε, είναι ένα σύνθετο ζήτημα, κυρίως όπου υπάρχουν πάρα πολλοί ιδιοκτήτες ή αν ανήκουν στο Δημόσιο και είναι τελείως εγκαταλελειμμένα. Οπότε απαιτείται η χάραξη συγκεκριμένης πολιτικής και έχουμε αποφασίσει πια, με πρωτοβουλία του δήμου, αφού τόσα χρόνια η Πολιτεία δεν είχε δραστηριοποιηθεί, να προχωρήσουμε σε αυτό το ζήτημα.

-Για την ανάκαμψη του Τουρισμού στην Αθήνα και ποιες καινούριες υποχρεώσεις δημιουργεί για την πόλη
Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Ειδικά στον τουρισμό, ήδη από πέρυσι, υπάρχει μία σαφής αίσθηση ανάκαμψης. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας κάνει να εφησυχάσουμε γιατί αυτή η ανάκαμψη οφείλεται, ναι μεν στις προσπάθειες που έχουν γίνει από την πλευρά και της ελληνικής Πολιτείας και των φορέων του τουρισμού, οφείλεται όμως και στα γενικότερα προβλήματα που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, που έχουν ωθήσει πάρα πολλούς ταξιδιώτες να προτιμήσουν την Ελλάδα σε σχέση με άλλους ανταγωνιστικούς προορισμούς της ευρύτερης έτσι γειτονιάς μας για διακοπές. Τι θα πρέπει να κάνουμε εμείς; Θα πρέπει διαρκώς να προσπαθούμε να κάνουμε την Αθήνα  πολύ πιο ελκυστική και φιλόξενη αλλά και να την προβάλλουμε. Γι΄ αυτό σας λέω ότι στα τέλη Οκτωβρίου γίνεται κάτι πάρα πολύ σημαντικό στην Αθήνα. Ο δήμος Αθηναίων, μέσω της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής, Τουριστική του Εταιρεία, φέρνει και φιλοξενεί για μία εβδομάδα 1.000 ταξιδιωτικούς bloggers και συγγραφείς. Κάνουν το παγκόσμιο συνέδριο τους, εδώ στην Αθήνα, κάτι που το διεκδικήσαμε και το πετύχαμε. Συνεργαζόμαστε στενά για την επιτυχία του εγχειρήματος, με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ. Καταλαβαίνετε τι προβολή θα έχει η πόλη, όταν οι άνθρωποι αυτοί τους οποίους τους διαβάζουν εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, θα γράψουν για την Αθήνα. Γι’ αυτό είναι μία πολύ μεγάλη προσπάθεια την οποία κάνουμε, είναι ένα περαιτέρω βήμα, ώστε να καταστεί η Αθήνα αυτόνομος τουριστικός προορισμός.

-Για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά και τη συμμετοχή του
Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Είμαι δήμαρχος Αθηναίων. Με τίμησαν οι πολίτες της Αθήνας με τη ψήφο τους. Δεν θα αφήσω εγώ, όπως λένε, το «γάμο να τρέχω για πουρνάρια». Εδώ πέρα έχουμε ένα δήμο με τεράστια προβλήματα και ως δήμαρχος νιώθω ότι έχω το ιστορικό καθήκον να βοηθήσω, όσο μπορώ, η πόλη να ανακάμψει. Γιατί αν δεν ανακάμψει η πρωτεύουσα, πως θα ανακάμψει η χώρα; Ασχολούμαι με την κινητικότητα σε αυτό το χώρο, στο βαθμό που μου αναλογεί ως άνθρωπος που μετέχει ενεργά στην πολιτική διαδικασία. Μέχρις εκεί όμως. Δεν έχω εγώ καμία διάθεση, καμία φιλοδοξία αυτήν τη στιγμή να πάω στην κεντρική πολιτική σκηνή, όπως τη λένε που δεν καταλαβαίνω και τι σημαίνει αυτό. Κεντρική πολιτική σκηνή για μένα είναι η Αθήνα. Από εκεί και πέρα συμμετέχω σε ένα διάλογο, όπου υπάρξουν οι διεργασίες. Δεν υπάρχει καμία απολύτως ταύτιση με κανέναν. Ούτε και με το «Ποτάμι». Απλώς συναινώ με οποιονδήποτε έρχεται, και με την καλή του προαίρεση και με τη συμβολή του, θέλει να βοηθήσει στην αναζωογόνηση της πολιτικής μας ζωής: στο να ενεργοποιηθούν καινούργιοι άνθρωποι και καινούργιες δυνάμεις. Άνθρωποι, οι οποίοι αυτήν τη στιγμή έχουν το κοινό νου και βλέπουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και που θέλουν ευρύτερες συναινέσεις που υπερβαίνουν πλέον τις παραδοσιακές ταξινομήσεις μας, «Αριστερά – Κεντροαριστερά». Εγώ εκεί βοηθάω, ενισχύω και συνομιλώ.

Πηγή:  aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου