Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Πάτρα: Η ΕΛ.ΑΣ. Επέβαλε πρόστιμο σε γυναίκα επειδή καθόταν στο παγκάκι με το σκύλο της βάσει καταργημένου νόμου!!!

Πρόστιμο αξίας 400 ευρώ επέβαλε η Αστυνομία σε μια γυναίκα επειδή καθόταν με το σκύλο της σε δημόσιο χώρο στο παγκάκι του πάρκου που υπάρχει στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα. Αρχικά οι αστυνομικοί της ζήτησαν να φύγει από το πάρκο και όταν εκείνη αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν κάνει κάτι το παράνομο οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. της είπαν ότι παρανομεί επειδή το ζώο δεν φοράει φίμωτρο, ενώ ούτε αυτό ισχύει.

Έτσι την γυναίκα την προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων και τελικά και της επέβαλαν το παράνομο πρόστιμο. Φυσικά η πράξη αυτή είναι εξόφθαλμα παράνομη και συνιστά παράβαση καθήκοντος αφού κανένας νόμος δεν απαγορεύει να κάθονται οι ιδιοκτήτες ζώων μαζί με τα κατοικίδια τους σ’ έναν δημόσιο χώρο όπως είναι το πάρκο.

Η Αστυνομία είπε στη φιλόζωη, που είναι εθελόντρια του «Αχαϊκού Συλλόγου για την Μέριμνα των Ζώων», ότι βάσει της αστυνομικής διάταξης ΑΠΟΦΑΣΗ 1023/2/37-κε/1996 απαγορεύεται η παραμονή του ζώου εκεί καθώς σύμφωνα με το άρθρο 1 – Γενικές απαγορεύσεις: «4. Απαγορεύεται η παραμονή ή πρόσδεση ζώων σε οδούς, πεζοδρόμια, πλατείες, δημοτικούς κήπους, και γενικά δημόσιους κοινόχρηστους χώρους, καθώς και γύρω από αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία ή αγάλματα».

Όμως αυτός ο νόμος έχει καταργηθεί από τον νόμο 4039/2012 που είναι σε ισχύει εδώ και δύο χρόνια! Ο νέος νόμος ορίζει το ζώο συντροφιάς θα πρέπει να έχει κάνει αντιλυσσικό εμβόλιο, να φέρει τσιπ, ο κηδεμόνας του να το κρατάει από το λουρί και να μαζεύει τα περιττώματα του. Πουθενά δεν αναφέρει ότι το σκυλί π.χ. πρέπει να φοράει παντού φίμωτρο στους δημόσιους χώρους.

Ο «Αχαϊκός Σύλλογος για την Μέριμνα των Ζώων» θα κινηθεί νομικά εναντίον της Αστυνομίας, που δείχνει τέτοιο ζήλο στη συγκεκριμένη περιοχή εις βάρος των ζώων και δεν βάζει στις θέση τους εκείνους οι οποίοι δεν ανέχονται το γεγονός ότι και τα ζώα έχουν δικαιώματα.

Όπως έγινε γνωστό καθημερινά η Αστυνομία δέχεται δεκάδες τηλεφωνήματα από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ζητούν να μην περνούν από εκεί όσοι κάνουν βόλτα με τα σκυλιά τους!

Θυμίζουμε ότι ο νόμος 4039/2012 στο άρθρο 23 (Καταργούμενες διατάξεις) αναφέρει: «Από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού καταργούνται οι διατάξεις των άρθρων 1 έως 13 του ν. 3170/2003 εκτός από την παράγραφο 6 του άρθρου 7, καθώς και κάθε άλλη γενική ή ειδική διάταξη, που ρυθμίζει με διαφορετικό τρόπο θέματα του νόμου αυτού ή αντίκειται στις διατάξεις του».

Πηγή: zoosos.gr
Αναδημοσίευση από:  aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου