Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

"Κατάργηση Δημοτικής Αστυνομίας! Ένα παγκόσμιο φαινόμενο! Μία μοναδική πρωτοτυπία!" - Αναγνώστης σχολιάζει...

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Σαμαράς έλαβαν την απόφαση να καταργήσουν μία υπηρεσία που τόσα πολλά πρόσφερε στους Δήμους (παρεμπόριο,ΚΥΕ,ΚΟΚ, εγκαταλελειμμένα οχήματα κ πολλά άλλα) και τόσα πολλά έσοδα εν καιρώ κρίσης, η οποία κατά ένα τεράστιο ποσοστό αποτελούνταν από νέους ανθρώπους με πτυχία ΑΕΙ και ΤΕΙ! Ανθρώπους που μπήκαν με απόλυτα αξιοκρατικές διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων (πλαστά δικαιολογητικά), τους οποίους βέβαια μπορούσαν να ανακαλύψουν κ χωρίς να καταργήσουν την υπηρεσία!

Ένα χρόνο σχεδόν μετά ακόμη αυτοί οι άνθρωποι ταλαιπωρούνται από την ηγεσία των υπουργείων!!Άνθρωποι οι οποίοι είχαν παιδιά κ οικογένειες αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους, καθώς δεν δημιουργήθηκαν στις περιοχές που βρίσκονταν οι αντίστοιχες θέσεις κ στα κριτήρια δήλωσης θέσεων δεν "μετρούσε" η εντοπιότητα!!Άλλοι έγιναν σωφρονιστικοί υπάλληλοι με μηδενική εκπαίδευση! Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πάνε αλλού να νοικιάσουν σπίτια κ αναγκαστικά έχασαν τη δουλειά τους!!Μία δουλειά που την κέρδισαν με το σπαθί τους μέσω ΑΣΕΠ σε αντίθεση με τόσους ανθρώπους που ακόμα δουλεύουν κ θα δουλεύουν με συμβάσεις αορίστου κ δεν τους αγγίζει τίποτα!

Είναι πραγματικά λυπηρό που σε αυτούς τους ανθρώπους δεν δόθηκε η ευκαιρία να ενταχθούν στο πρόγραμμα ενδοδημοτικής κινητικότητας στο οποίο είναι δεδομένο ότι όλοι από τους Δημοτικούς Αστυνομικούς θα συμμετείχαν καθώς είναι νέοι άνθρωποι με όρεξη για δουλειά και οι Δήμοι τους και κοντινοί Δήμοι έχουν ανάγκη από προσωπικό σε άλλες θέσεις και δεν θα αναγκάζονταν να μεταναστεύσουν για να μην χάσουν τη θέση!!Όσοι έχουν πάει στα Αστυνομικά Τμήματα είναι απλήρωτοι με αποτέλεσμα να ζουν με δανεικά,άνθρωποι με παιδάκια που πραγματικά ήρθαν τα πάνω κάτω γι' αυτούς κ δεν μπορούν τώρα να επιβιώσουν!!Και όμως η πολιτική ηγεσία αδιαφορεί!! Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα αντέξουν για πολύ ακόμα τα υπέρογκα έξοδα κ τα υπερβολικά ενοίκια ειδικά αυτοί που εστάλησαν μακριά από το σπίτι τους σε τουριστικά μέρη στην περίοδο που τα ενοίκια είναι στα ύψη!!Επιπλέον οι κοι Υπουργοί είναι επικίνδυνοι καθώς από καθαρή τύχη ακόμα δεν θρηνήσαμε θύματα από τους Δημοτικούς Αστυνομικούς ειδικά στο περιστατικό στην Αθήνα με τη σύλληψη Μαζιώτη!!Βγαίνουν στους δρόμους με το σήμα της ΕΛΑΣ άοπλοι, χωρίς αλεξίσφαιρα στο έρμαιο οποιουδήποτε!! Θέλουν να τους κάνουν ένστολους με το σήμα της ΕΛΑΣ αλλά χωρίς όπλα!Αυτό είναι αδιανόητο!!Και αν τους κάνουν ένοπλους αυτούς που είναι ΠΕ και ΤΕ τί θα τους κάνουν??Αξιωματικούς ή Αστυφύλακες??!!Αυτό είναι κατάφωρη αδικία για τους υπόλοιπους που έδωσαν πανελλήνιες και εκπαιδευόντουσαν για 4 κ 2 χρόνια αντίστοιχα!!!Αυτό που πρέπει να γίνει είναι είτε να τους κάνουν καθαρά πολιτικό προσωπικό, όχι ένστολο φυσικά, και να τους επιτραπεί να επιστρέψουν στα σπίτια τους ή τουλάχιστον κάπου πολύ κοντά είτε να παραδεχτούν το λάθος τους κ να επανασυστήσουν τη Δημοτική Αστυνομία ώστε να επιστρέψουν οι άνθρωποι εκεί που ήταν και να την αναβαθμίσουν σταδιακά όπως τόσο πολύ καιρό φώναζαν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί αλλά τους αγνοούσαν!!

Η κατάργηση αυτού του Θεσμού που υπάρχει σε όλα τα κράτη είναι απλά τραγική κ ζημίωσε απίστευτα τους Δήμους σε πολλά επίπεδα κ δημιούργησε τεράστια προβλήματα επιβίωσης σε όλους όσους άφησαν τα σπίτια τους! Πρέπει αυτοί που έκαναν αυτό το λάθος να το παραδεχτούν όπως γίνεται σε άλλα κράτη κ να το διορθώσουν άμεσα πριν θρηνήσουμε θύματα κ πριν αυξηθεί κ άλλο ο ήδη αυξημένος αριθμός των ανέργων στην ταλαίπωρη Ελλάδα που τόσα χρόνια την διοικούν οι ίδιοι άνθρωποι κ οι οικογένειες τους κ ποτέ τίποτα δεν αλλάζει προς το καλύτερο!! Απλά κάνω μια έκκληση να κινητοποιηθούν οι πολιτικοί κ να δράσουν προς το συμφέρον αυτού του τόπου, και των ανθρώπων και να μην τους βλέπουν μόνο σαν αριθμούς κ να τους οδηγούν στην ανεργία, την εξαθλίωση, την απόγνωση!!

Αναγνώστης

Πηγή:  http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου