Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Πολυσέλιδη ανακοίνωση Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων με εύλογες διαμαρτυρίες και προκήρυξη νέων απεργιακών κινητοποιήσεων

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρά η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, σύμφωνα με πολυσέλιδη ανακοίνωση που εξέδωσε. Η Ο.Σ.Υ.Ε. διαμαρτύρεται για σειρά φλέγοντων θεμάτων, προεξέχοντος του πρόσφατου Νόμου 4274/2014 για τις φυλακές τύπου Γ. Η Ο.Σ.Υ.Ε. διαμαρτύρεται ακόμη για την αξιολόγηση, αλλά και για το φιάσκο της απορρόφησης προς τα καταστήματα κράτησης των πρώην δημοτικών αστυνομικών στον κλάδο ΔΕ Φύλαξης. Επίσης, επισημαίνεται πολύ εύστοχα ότι «έσπευσαν να λειτουργήσουν την σχολή εκπαίδευσης εξωτερικών φρουρών και δη στην Κομοτηνή, παραβλέποντας την σχεδόν ανέξοδη λειτουργία της σχολής εκπαίδευσης σωφρονιστικών υπαλλήλων στην Αθήνα, όχι μόνο για τους νέους δημοτικούς αστυνομικούς αλλά και για μόνιμους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που έχουν διοριστεί από το 2008 και ακόμα δεν έχουν περάσει σχολή».

Τα αιτήματα της απεργίας είναι:
  1. Άμεση παροχή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο σύνολο των εργαζομένων στις φυλακές.
  2. Υλοποίηση της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου που αφορά την πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων
  3. Διοικητική μεταρρύθμιση και οργανωτική ανασυγκρότηση των καταστημάτων κράτησης σε μια πολυκλαδική, ουσιαστική και αποτελεσματική υπηρεσία και με διευρυμένους χαρακτήρες καταστημάτων κράτησης.
Δείτε την πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου