Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Συνάντηση πρώην συνδικαλιστών δημοτικών αστυνομικών στην Κρήτη με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Κικίλια - Το υπόμνημα που του παρέδωσαν

Αντιπροσωπεία πρώην δημοτικών αστυνομικών, συνδικαλιστών από το Παγκρήτιο Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου, συναντήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Βασίλη Κικίλια και του παρέδωσε το υπόμνημα που ακολουθεί. Σημειώνεται ότι το υπόμνημα γράφηκε βιαστικά λίγο πριν τη συνάντηση, ενώ τους συναδέλφους δέχθηκε ο υπουργός κατά προτεραιότητα, έναντι όσων ανέμεναν συνάντηση μαζί του.


Κύριε Υπουργέ,


Από 23.09.2014 που προήλθε η διάλυση της Δημοτικής Αστυνομίας είναι πια κοινό αποδεκτό ότι η κατάργηση της ήταν ένα ολέθριο λάθος που επηρέασε σε υπέρτατο βαθμό την ευταξία των πόλεων και συνέβαλε στην περαιτέρω οικονομική κατάρρευση των Δήμων. Αυτό αποδεικνύεται πολύ εύκολα αρκεί να ανατρέξει κανείς στα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα στον τύπο με δηλώσεις Δημάρχων , κυβερνητικών βουλευτών, απλών πολιτών κ.α.

Ο βασικός λόγος κατάργησης της Υπηρεσίας ήταν σύμφωνα με τους Υπουργούς κ. Μιχελάκη (ΥΠ.ΕΣ.)και κ. Μητσοτάκη (ΥΔΜΗΔ) η ανεπάρκεια της αφού κατά τους επίσημα καταγεγραμμένους ισχυρισμούς τους :

  1. Οι 3500 υπηρετούντες δεν έφταναν για να καλύψουν όλη την επικράτεια , περίπου οι μισοί Δήμοι δεν διέθεταν Δημοτική Αστυνομία και όπου υπήρχε συνήθως δεν λειτουργούσε ως πλήρη 24ωρη υπηρεσία λόγο υπό-στελέχωσης ή δεν εκτελούσε όλες τις αρμοδιότητες αν ήταν Τμήμα με κάτω των 50 ατόμων λόγο νομοθετικής πρόβλεψης (Ν.3731).
  2. Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί κρίθηκαν αναποτελεσματικοί να εξασκήσουν κάποιες αρμοδιότητες (όπως το παραεμπόριο) λόγο ελλείψεως οπλισμού.

Με την διαδικασία της κινητικότητας 1500 περίπου πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί «κέρδισαν» την είσοδο τους στην Ελληνική Αστυνομία , 1500 άνθρωποι οι οποίοι δοκιμάστηκαν υπό πολύ σκληρές κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες κατά την περίοδο της διαθεσιμότητας (βιοποριστικά προβλήματα , κοινωνικός εξευτελισμός κλπ) οι οποίοι έπεσαν τελικά από τα σύννεφα βιώνοντας την «προσωρινή ένταξη» στο Σώμα, αφού:

  1. Με έκπληξη είδαμε να ανακυκλώνεται , να μας γράφουν και να μας φωνάζουν με το επίσημα «αποτυχημένο» όνομα «Δημοτικός Αστυνομικός»
  2. Με έκπληξη ακούσαμε την διαταγή να φορέσουμε τις ίδιες και επίσης επίσημα «αποτυχημένες» στολές της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας
  3. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι οι αρμοδιότητες μας θα είναι ακριβώς οι ίδιες (ναι αυτές που δεν μπορούσαμε να εξασκήσουμε)
  4. Με ακόμα περισσότερη έκπληξη ακούσαμε ότι δεν θα φέρουμε οπλισμό, ειδικά για το θέμα του οπλισμού υπενθυμίζουμε ότι πήρανε οπλισμό οι συνάδελφοι Δημοτικοί Αστυνομικοί οι οποίοι μετατάχθηκαν στα Καταστήματα Κράτησης, όπου έχουν χαμηλότερο δείκτη επικινδυνότητας ως επάγγελμα.

Δηλαδή επί της ουσίας δεν άλλαξε απολύτως τίποτα!

Άρα μιλάμε για μια κατάσταση πέρα από κάθε λογικής, κατάργησαν τον Σεπτέμβριο του 2012 3500 άτομα λόγο ανεπάρκειας βασιζόμενοι σε δύο βασικούς λόγους (μη ύπαρξη οπλισμού και υπό-στελέχωση) για να τα αντικαταστήσουν με 1500 άτομα με τις ίδιες αρμοδιότητας, τις ίδιες στολές και χωρίς οπλισμό.

Δηλαδή δημιούργησαν κάτι πολύ χειρότερο από αυτό που κατάργησαν!

Συνεπώς ζητάμε :

Την πλήρη αξιοποίηση των 1500 νέων ανθρώπων εντός του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας με την μοναδική κίνηση που λύνει όλα τα προβλήματα :

Α) Την πλήρη ένταξη ως Αστυνομικό Προσωπικό με όλα τα δικαιώματα και υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτό για όσους επιθυμούν ή και για όσους ικανοποιούν συγκεκριμένα κριτήρια (π.χ όριο ηλικίας).

Β) Αμιγώς πολιτικό προσωπικό για τους υπόλοιπους.


Για την συντονιστική επιτροπή Κρήτης
  1. Γαϊτανάκης Ιωάννης , υπηρετών στο Α.Τ.Ιεράπετρας , πρώην Αναπληρωτής Πρόεδρος του Παγκρήτιου Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών
  2. Ψαράς Ιωάννης, υπηρετών στο Α.Τ. Ηρακλείου, πρώην Πρόεδρος Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου
  3. Αεράκης Χαράλαμπος υπηρετών στο Α.Τ. Ηρακλείου , πρώην μέλος του Δ.Σ. (ταμίας) του Παγκρήτιου Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών.

Επίσης, όπως δημοσιεύεται στο dimastin:

Μεταφέρουμε αυτούσιο το κείμενο συναδέλφου από την Κρήτη :
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ
Τριμελής επιτροπή πρώην Δημοτικών Αστυνομικών, κατάφερε και συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό κ. Κικίλια κατά την επίσκεψη του στο Ηράκλειο, παρουσία όλων των βουλευτών του νομού και όλων των υψηλόβαθμων αξιωματικών του νησιού! Με ξεκάθαρα λόγια είπε στην επιτροπή μας ότι ο ίδιος αλλά και η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ επιθυμεί την πλήρη ένταξη μας η οποία θα γίνει αργά η γρήγορα καθώς σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να βλάψουνε το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας με ημίμετρα ή με αστυνομικούς που αντί να είναι χρήσιμοι να είναι βάρος. Όμως όπως είπε, υπάρχουν κάποια νομικά προβλήματα και περιμένουνε απαντήσεις από το ΣΤΕ για το αν π.χ μπορούμε να οπλοφορήσουμε άμεσα , τι αρμοδιότητες έχουμε δικαίωμα να κάνουμε με την εκπαίδευση που είχαμε κλπ. Είπε ότι αναγκάστηκαν να μας δώσουν αυτή την στολή έστω και προσωρινά, γιατί στην διαταγή να «φορεθούν οι παλιές» μεγάλο ποσοστό από εμάς δεν ανταποκρίθηκαν και όπως είπε παρουσιάστηκαν προκλητικά στα τμήματα με βερμούδες! 
Επίσης του παραδόθηκε ένα υπόμνημα που γράφτηκε λίγο πρόχειρα αλλά το πήραν και οι δημοσιογράφοι για να το δημοσιεύσουν.

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου