Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Νομικά αβάσιμη η εισήγηση του Αρεοπαγίτη λέει ο δικηγόρος των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ Γιάννης Καρούζος - Ηχητικό απόσπασμα

Νομικά αβάσιμη και έωλη χαρακτηρίζει ο νομικός εκπρόσωπος των απολυμένων καθαριστριών δικηγόρος Γιάννης Καρούζος την εισήγηση του Αρεοπαγίτη Χριστόφορου Κοσμίδη να παραμείνουν εκτός του υπουργείου Οικονομικών και των Δ.Ο.Υ. οι 393 απολυμένες καθαρίστριες. Η εισήγηση αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα στο Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Ακούστε το κατατοπιστικό ηχητικό απόσπασμα στο τέλος του άρθρου.

Νομικά αβάσιμη και έωλη χαρακτηρίζει ο νομικός εκπρόσωπος των απολυμένων καθαριστριών δικηγόρος Γιάννης Καρούζος την εισήγηση του Αρεοπαγίτη Χριστόφορου Κοσμίδη να παραμείνουν εκτός του υπουργείου Οικονομικών και των Δ.Ο.Υ. οι 393 απολυμένες καθαρίστριες. Η εισήγηση αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα στο Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

«Δεν μπορεί μια πρόταση δικαστή να αντιμετωπίζει το αγαθό την εργασίας ως εξαρτημένο από κυβερνητικές επιλογές. Και δεν μπορεί κάτι τέτοιο να αποτελέσει νομικό θέσφατο. Η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική και ευελπιστούμε στην κρίση του δικαστηρίου την προσεχή εβδομάδα», δήλωσε ο κ. Καρούζος.

Ο κ. Κοσμίδης αναμένεται να προτείνει να γίνει δεκτή η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών και να αναιρεθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έχει δικαιώσει τις καθαρίστριες και θα επισημάνει στην εισήγησή του ότι το Πρωτοδικείο υπερέβη τη δικαιοδοσία του, καθώς οι καθαρίστριες έχουν περιέλθει σε κατάσταση διαθεσιμότητας και δεν έχουν απολυθεί.

Θα αναφέρει επίσης ότι η κατάργηση των θέσεων και η περιαγωγή των καθαριστριών σε διαθεσιμότητα δεν συνιστά καταγγελία της ατομικής σύμβασης παροχής εξηρτημένης εργασίας, αλλά ότι «αποτελεί αυτοδίκαιη απόλυση υπό την αναβλητική αίρεση της μη μετατάξεως ή μετακινήσεως αυτών σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου τομέα κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ο Γιάννης Καρούζος στην εκπομπή των Κ. Ακριβοπούλου - Ν. Mπογιόπουλου:  Ακούστε το ηχητικό εδώ.

Πηγή:  http://www.real.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου