Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

H άλλη όψη των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ - Δημοτικοί αστυνομικοί στην Πλ. Κλαυθμώνος: «Mετράμε ήδη 4 θανάτους & 13 εμφράγματα» - 105 μέρες στη σκηνή!

Από τη μια, οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ και από την άλλη, η μάχη της σκληρής πραγματικότητας και του πεζοδρομίου την οποία συνεχίζουν τόσο οι καθαρίστριες όσο και οι δημοτικοί αστυνομικοί.


Ο αγώνας των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών συνεχίζεται για 125η μέρα ενώ των δημοτικών αστυνομικών για 105η μέρα.

"Ο Σαμαράς είναι...αλλού" λένε οι καθαρίστριες

Οι 595 απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών που δεν έχουν πάψει ουτε στιγμή να δίνουν μάχη για να επιστρέψουν στη δουλειά τους, αυτή τη στιγμή περιμένουν το δικαστήριο που θα γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου στον Αρειο Πάγο προκειμένου να μάθουν τι μέλλει γενέσθαι.


Υπενθυμίζουμε πως στις 15 Μαίου 2014, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ακύρωσε τις απολύσεις 397 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και διέταζε την προσωρινή εκτέλεση της κρίσης του. Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών προσέφυγε στον Άρειο Πάγο κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου, ζητώντας την αναστολή της εκτέλεσης. Σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου στις 12 Ιουνίου 2014, το υπουργείο Οικονομικών δεν υποχρεούται να επανατοποθετήσει προσωρινά τις καθαρίστριες.


'Ακόμη και αν το δικαστήριο δε μας δικαιώσεις εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας" λέει στο Newsit η καθαρίστρια Φωτεινή Νικηταρά.

Μέχρι τότε το...αντίσκηνο στην Καραγιώργη Σερβίας παραμένει.


"Mετράμε ήδη 4 θανάτους και 13 εμφράγματα" λένε οι δημοτικοί αστυνομικοί

Στην πλατεία Κλαυθμώνος παραμένει και το αντίσκηνο των περίπου 180 δημοτικών αστυνομικών που δεν έχουν τοποθετηθεί ούτε στην ελληνική αστυνομία ούτε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ούτε σε καμία άλλη υπηρεσία.


Ο συνάδελφος Νίκος Πανταζής σε δηλώσεις στο newsit



Εξ΄αυτών, οι 45 είναι άτομα άνω των 50 ετών πράγμα που κάνει ακόμη πιο δύσκολο το να βρουν κάπου δουλειά.


Οπως δήλωσε στο Newsit ο Νίκος Πανταζής "μετράμε ήδη 4 θανάτους και 13 εμφράγματα λόγω αυτής της κατάστασης".

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Πηγή:  http://www.newsit.gr/

Παρατήρηση: Αναζητείται το βίντεο με την παρέμβαση των συναδέλφων από την Πλατεία Κλαυθμώνος στην  εκπομπή "ΠΡΩΙΝΟ MEGA" της περασμένης Παρασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου