Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Περίεργο ρεπορτάζ στο MEGA για τους 84 δημοτικούς αστυνομικούς με ελλιπή δικαιολογητικά - Δίωξη σε 2 από αυτούς & στα μέλη της Επιτροπής στην Αττική

Παραθέτουμε ρεπορτάζ του σημερινού δελτίου ειδήσεων του MEGA για την ανακίνηση του «σκανδάλου», όπως αναφέρει, των παράνομων προσλήψεων με πλαστά και ελλιπή/ μη προβλεπόμενα δικαιολογητικά στους διαγωνισμούς για τη Δημοτική Αστυνομία, με ερωτηματικά για την χρονική στιγμή που επιλέγει το συγκεκριμένο κανάλι. Γίνεται ειδική μνεία σε δύο περιπτώσεις για τις οποίες ασκήθηκε δίωξη κατά των υπαλλήλων, αλλά και κατά των μελών της Επιτροπής Επιλογής Προσωπικού της Περιφέρειας Αττικής για τον κατά Μητσοτάκη ελεγχόμενο από Α.Σ.Ε.Π. διαγωνισμό του 2009 (δίωξη στα μέλη του Α.Σ.Ε.Π. δεν ασκήθηκε, προφανώς επειδή δεν είχε ουσιαστική εμπλοκή στο διαγωνισμό. Το στημένο ρεπορτάζ του MEGA βέβαια δεν παραθέτει αυτή την παράμετρο). Εντύπωση προκαλεί η παρέμβαση του δικηγόρου του πρώην Σ.Δ.Α.Α. που με την τοποθέτησή του καλύπτει τα μέλη της Επιτροπής που κατά τον Εισαγγελέα ενέργησαν παράνομα!

Ακολουθεί σχετικό ρεπορτάζ στο aftodioikisi.gr:

Λαβράκια συνεχίζει να βγάζει ο έλεγχος που διενεργεί το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης -μετα απο εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη -για τα δικαιολογητικά με βάση τα οποία προσελήφθησαν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Στη δημοτική αστυνομία, πέραν των 76 πρώην δημοτικών αστυνομικών που ο διορισμός τους ανακλήθηκε επειδή διαπιστώθηκε οτι είχαν υποβάλει πλαστά δικαιολογητικά, σε 84 ακόμα περιπτώσεις το ΣΕΕΔΔ ανακάλυψε ότι είχαν προσληφθεί παράνομα, καθώς δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις διορισμού! Τώρα ομως βρίσκονται αντιμετωποι με την δικαιοσύνη. Και οχι μονο οι ιδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του μέγκα (ρεπορτάζ: Ελένη Λαζάρου) για πρωτη φορα διώκονται και εκείνοι που εκαναν τα στραβά ματια προκείμενου να προσληφθούν παράνομα.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινικές διώξεις εναντίον μελών της Επιτροπής Επιλογής του Νομού Αττικής, που είχε εγκρίνει τις προσλήψεις των δημοτικών αστυνομικών στην Αττική αλλά και δύο πρώην δημοτικών αστυνομικών που προσλήφθηκαν χωρίς να διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα διορισμού. Η Εισαγγελία παρέπεμψε τις σχετικές υποθέσεις με απευθείας κλήση στο Ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Πρόκειται για τις περιπτώσεις δύο πρώην δημοτικών αστυνομικών που διορίστηκαν το 2010 σε δήμους της Αττικής, χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις και οι οποίοι κατηγορούνται από τον αρμόδιο εισαγγελέα ότι «με πειθώ και φορτικότητα» προκάλεσαν στα μέλη της Επιτροπής Επιλογής του Νομού Αττικής την παράνομη απόφαση της πρόσληψης τους. Ενώ τα μέλη της Επιτροπής Επιλογής του Νομού Αττικής κατηγορούνται ότι με πρόθεση παρέβησαν τα καθήκοντά τους, με σκοπό να προσπορίσουν σε άλλο παράνομο όφελος επειδή έκαναν παρανόμως δεκτά πιστοποιητικά τα οποία δεν πληρούσαν τους όρους της σχετικής προκήρυξης.

Ωστόσο ο ο Συνήγορος Δημοτικών Αστυνομικών κ. Χαράλαμπος Μπουκουβάλας υποστήριξε ότι «οι έλεγχοι του ΣΕΕΔΔ είχαν διαπιστώσει συνολικά 84 τέτοιες περιπτώσεις και πρότειναν στις δημοτικές αρχές να ανακαλέσουν τους εν λόγω διορισμούς, ωστόσο δεν ανακλήθηκαν ολοι οι διορισμοί καθως το σύνολο των δημοτικών αρχών δεν αποδέχτηκε την πρόταση των επιθεωρητών.»

Δείτε  το ρεπορτάζ στο MEGA από βίντεο που ανέβασε το dimastin:



Οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης αποκάλυψαν άλλες 84 περιπτώσεις παράνομων προσλήψεων δημοτικών αστυνομικών, ενώ για πρώτη φορά θα καθίσουν στο εδώλιο, εκτός από τους απατεώνες υπαλλήλους και τα μέλη της Επιτροπής Επιλογής Προσωπικού του νομού Αττικής, που έκαναν τα στραβά μάτια.

Πηγή: MEGA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου