Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

«Χωρίς Δημοτική Αστυνομία...» - Άρθρο στο protagon.gr για τις ατελέσφορες διαθεσιμότητες & απολύσεις στο δημόσιο

Εδώ και χρόνια παρακολουθώ με σεβασμό όλους αυτούς που ο Σταμάτης Κρανουνάκης αποκαλεί φιλελέδες να απαιτούν αίμα και δάκρυα στο δημόσιο. Παρακολουθώ την αρθρογραφία τους, τις δημόσιες τοποθετήσεις τους και την αξιοθρήνητη κατρακύλα τους σε διαδικτυακούς καβγάδες με απίστευτα ξεκατινιάσματα, στους οποίους φυσικά δεν αμελούν να τονίσουν τα βρετανικά τους μεταπτυχιακά...

Δεν λέω ότι το δημόσιο δεν ήταν στο μαύρο του το χάλι, ούτε φυσικά ότι δεν ήθελε μεγάλες τομές και αλλαγές σε κάθε του βαθμίδα, λέω όμως πως οι απανταχού οπαδοί της τυφλής εκδίκησης και οι υποστηρικτές της θεωρίας ότι υπάρχουμε εμείς οι καλοί ιδιωτικοί ή αυτοαπασχολούμενοι και οι άλλοι οι κακοί οι δημόσιοι, μας οδήγησε σε μια σύγκρουση που μόνο αποτέλεσμα είχε την οριστική διάλυση του δημοσίου και τον διαχωρισμό της κοινωνίας για άλλη μια φορά σε στρατόπεδα...

Μετά την μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων που ήρθε να διορθώσει πολλές προκλήσεις άρχισε το ξήλωμα των υπηρεσιών. Φυσικά δεν απολύθηκε κανένας από τις ισχυρές ομάδες του Δημοσίου, οι Υπουργοί έρμαια στην οργή των και καλά μεταρρυθμιστών (πόσο λερώθηκε αυτή η λέξη;) ξέσπασαν τον μεταρρυθμιστικό τους οίστρο στις πιο αδύναμες ομάδες των δημοσίων υπαλλήλων (καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί, συμβασιούχοι εργάτες και τεχνίτες, ωρομίσθιοι καθηγητές).

Τα καταφέρατε μια χαρά, μπορείτε να γιορτάσετε πάνω στα κουφάρια του ασφαλιστικού που διαλύσατε, με τον τρόμο που προκαλέσατε στις εκατοντάδες χιλιάδες δημοσίους που έτρεξαν να γλυτώσουν από τη μανία σας σε πρόωρες συντάξεις πείνας. Πια δεν δουλεύουν, δεν παράγουν, επιβαρύνουν τα ταμεία πρόωρα και αναίτια, εισπράττοντας συντάξεις που θα τους καταδικάσουν για χρόνια (ζωή να έχουν) στη μιζέρια.

Οι αναποτελεσματικές υπηρεσίες έγιναν και υποστελεχωμένες με μόνο θύμα τον πολίτη που αδυνατεί να εξυπηρετηθεί. Μέχρι να αναλάβουν τις υπηρεσίες εργολάβοι με μισθούς Βουλγαρίας, μπορείτε να απολαύσετε δύο φωτογραφίες που τράβηξα το Σάββατο 27/9 στο κέντρο της Αθήνας, αποτέλεσμα της κατάργησης της ''παλαιοκαμματικής και ρουσφελτολογικής Δημοτικής Αστυνομίας'' και σας υπόσχομαι όταν χάσουν τα ασφαλιστικά μέτρα και οι τελευταίοι σχολικοί φύλακες να σας στείλω φωτογραφίες από τις φετινές σχολικές καταλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου