Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Απάντηση στην Ερώτηση Κόνσολα για την κάλυψη κενών θέσεων δημόσιων υπηρεσιών από τους 11 αδιάθετους δημοτικούς αστυνομικούς στη Ρόδο

Σας είχαμε ενημερώσει εδώ για την Ερώτηση του βουλευτή Μάνου Κόνσολα (Ν.Δ.) με την οποία ζητούσε να καλύψουν κενές θέσεις δημόσιων υπηρεσιών οι 11 αδιάθετοι δημοτικοί αστυνομικοί στη Ρόδο. Η απάντηση του ΥΔιΜΗΔ είναι τετριμμένη και το μόνο που λέει είναι ότι δεν απολύονται οι υπάλληλοι εφόσον έχουν κάνει αίτηση στην Ανακοίνωση 15/2014, παραπέμποντας στα άλλα δύο υπουργεία, το δε Υπουργείο Εσωτερικών όπως πάντοτε δηλώνει αναρμόδιο (αν και είναι το μόνο αρμόδιο να εισηγηθεί θέσεις σε ΟΤΑ, Περιφέρειες & Αποκεντρωμένες Διοικήσεις), όμως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που αποκαλύπτει ότι έχει ζητηθεί από το ΥΔιΜΗΔ η κάλυψη 13 θέσεων στις δικαστικές υπηρεσίες της Ρόδου εκ των οποίων θα καλυφθούν μόνο οι 3 μέσω της Ανακοίνωσης 11/2014 ενώ οι υπόλοιπες "χηρεύουν".

Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ 
ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Αθήνα, 24-10-2014 
Αρ. Πρωτ.: 716

Ερώτηση: 3161/30-09-2014

Σε απάντηση της υπ' αριθ. 3161/30-09-2014 Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Μάνος Κόνσολας, με θέμα: «Κάλυψη των κενών θέσεων που υπάρχουν στις διοικητικές υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της αυτοδιοίκησης στη Ρόδο, από τους 11 δημοτικούς αστυνομικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και δεν έχουν απορροφηθεί ακόμα.», και ειδικότερα ως προς τα διαλαμβανόμενα στο 2° ερώτημα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Εν όψει της εφαρμογής του νέου προγράμματος κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων (ν.4172/2013), αιτηθήκαμε με έγγραφο μας προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης την ενίσχυση των δικαστηρίων και δικαστικών υπηρεσιών της πόλης της Ρόδου, ως ακολούθως:

- Για το Εφετείο Δωδεκανήσου: 1 υπάλληλο ΤΕ Πληροφορικής.

- Για την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου: 1 υπάλληλο ΥΕ Επιμελητών Δικαστηρίων.

- Για το Πρωτοδικείο Ρόδου: 1 υπάλληλο ΤΕ Πληροφορικής, 2 υπαλλήλους ΤΕ Γραμματέων, 1 υπάλληλο ΔΕ Γραμματέων και 2 υπαλλήλους ΥΕ Επιμελητών Δικαστηρίων.

- Για την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου: 1 υπάλληλο ΔΕ Γραμματέων και 2 υπαλλήλους ΥΕ Επιμελητών Δικαστηρίων.
 - Για το Ειρηνοδικείο Ρόδου: 1 υπάλληλο ΔΕ Γραμματέων και 1 υπάλληλο ΥΕ Επιμελητών Δικαστηρίων.

Σύμφωνα με τη με αριθμό 11/12-05-2014 ανακοίνωση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης(ΒΊ205), διατέθηκαν μόνο στο Πρωτοδικείο Ρόδου 1 υπάλληλος ΤΕ Γραμματέων και 2 υπάλληλοι ΥΕ Επιμελητών Δικαστηρίων.

Επί του παρόντος, αναμένεται η έκδοση των τελικών πινάκων διάθεσης υπαλλήλων από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, προκειμένου να προχωρήσει η υπηρεσία μας στην έκδοση των αποφάσεων μετάταξης.


Κατά τα λοιπά, αρμόδια να σας ενημερώσουν είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ


Ακολουθούν οι απαντήσεις των άλλων δύο υπουργείων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου