Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Απάντηση με «πονηρή» διατύπωση στην Ερώτηση Κόνσολα περί πρόβλεψης να μην ξανατεθούν σε διαθεσιμότητα δημ. αστυνομικοί-εκπαιδευτικοί κλπ.

Σας είχαμε ενημερώσει εδώ για την Ερώτηση του βουλευτή  Δωδεκανήσου της Ν.Δ., κ. Μάνου Κόνσολα με την οποία ζητούσε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μπουν σε νέο καθεστώς διαθεσιμότητας ή κινητικότητας οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, οι καθηγητές των ΕΠΑΛ και οι σχολικοί φύλακες, που είχαν τεθεί σε καθεστώς κινητικότητας και τοποθετήθηκαν σε νέες θέσεις,

Η απάντηση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ως εξής:

Σε απάντηση της 3245 /1.10. 2014 Ερώτησης, που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής κ. Μάνος Κόνσολας με θέμα: «Εξαίρεση όσων είχαν ενταχθεί σε καθεστώς κινητικότητας ή διαθεσιμότητας από το χαρακτηρισμό τους ως πλεονάζον προσωπικό και την ένταξή τους, εκ νέου, σε αυτό το καθεστώς», σας διευκρινίζουμε ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας της κινητικότητας οι θέσεις που προκηρύχθηκαν και καλύφθηκαν ή πρόκειται να καλυφθούν αφορούν στην ικανοποίηση επιτακτικών αναγκών όπως αυτές εκδηλώθηκαν από τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Από την απάντηση το μόνο που προκύπτει είναι ότι οι υπάλληλοι στις νέες θέσεις καλύπτουν «επιτακτικές ανάγκες» όπως αυτές εκδηλώθηκαν από τους φορείς, χωρίς να δεσμεύεται όμως να μην τεθούν εκ νέου σε διαθεσιμότητα, αντίθετα με ότι συνέβη στην ενδοδημοτική κινητικότητα, και χωρίς να υπονοείται ότι αυτές οι ανάγκες είναι πάγιες και διαρκείς, πετώντας παράλληλα -με τη διατύπωση- το μπαλάκι στους φορείς! Ο ανύπαρκτος σχεδιασμός του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη ξεδιπλώνεται για μία ακόμη φορά!

Πηγή: Βουλή των Ελλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου