Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Εκδόθηκε το Φ.Ε.Κ. μετάταξης/μεταφοράς θέσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου για τους πρώην δημ. αστυνομικούς

Κυκλοφόρησε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η πρώτη απόφαση για τη μετάταξη/μεταφορά θέσης με βάση τους οριστικούς πίνακες της Ανακοίνωσης 5/2013 για την κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών, με φορέα υποδοχής την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου. Η απόφαση δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. Γ΄ 1739/2014 με  ημερομηνία 24.12.2014.

Σύμφωνα με την απόφαση «μετατάσσονται οι μόνιμοι υπάλληλοι, πρώην δημοτικοί αστυνομικοί των κάτωθι Δήμων που είχαν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 81 του Ν. 4172/2013, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, για τη στελέχωση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, σε αντίστοιχες κενές οργανικές ή συνιστώμενες με την παρούσα απόφαση προσωποπαγείς θέσεις, με την ίδια εργασιακή σχέση και το βαθμό που κατέχουν ως ακολούθως»....

«Καθορίζουμε ως προθεσμία για την εμφάνιση των ανωτέρω μετατασσόμενων υπαλλήλων το αργότερο είκοσι (20) ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Δείτε αναλυτικά τη σχετική απόφαση (Φ.Ε.Κ. Γ' 1739/2014):

Σημείωση: Με βάση τις προηγούμενες αποφάσεις, η προσωρινή τοποθέτηση όσων συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το Φ.Ε.Κ. λήγει σήμερα, ημέρα έκδοσης της πράξης μετάταξης (συγκεκριμένα αναφερόταν ότι οι υπάλληλοι τοποθετούνταν προσωρινά, και μέχρι την δημοσίευση των ατομικών πράξεων μετάταξης, βάσει των οριστικών πινάκων διάθεσης). Συνεπώς οι υπάλληλοι που συμπεριλαμβάνονται στο Φ.Ε.Κ. αυτό, ασχέτως σε ποιο φορέα ήταν τοποθετημένοι, δεν έχουν δικαιοπρακτική ικανότητα αρχής γενομένης από αύριο, και μέχρι να να γίνει ανάληψη υπηρεσίας με βάση το νέο Φ.Ε.Κ. Η προθεσμία των 20 ημερών για την ανάληψη υπηρεσίας λήγει στις 12 Ιανουαρίου 2015.

    4 σχόλια:

    1. Τι σημαίνει πρακτικά δικαιοπρακτικη ικανότητα;δλδ οι συνάδελφοι που μετατάσσονται δεν μπορούν να εργάζονται μέχρι 1-2 ημέρες πριν τη λήξη της διορίας στον φορέα που υπηρετούν;επίσης η διορία λήγει 12 Ιανουαρίου ή17 Ιανουαρίου;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Σημαίνει ότι δεν υφίστανται ως υπάλληλοι (έχει λήξει η προσωρινή τοποθέτηση και δεν έχει γίνει ανάληψη υπηρεσίας με βάση τη νέα απόφαση), κατά συνέπεια τυπικά δεν έχουν δικαίωμα υπογραφής και δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν καμία διαδικασία. Αυτά ισχύουν για τους φορείς που έχουν στοιχειώδη ικανότητα αντίληψης και διεκπεραίωσης των διοικητικών διαδικασιών, όπως στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

      Στο υπουργείο Δικαιοσύνης όπου επικρατεί το απόλυτο μπάχαλο, αλλά και στην Ελληνική Αστυνομία (όπου επίσης επικρατεί μπάχαλο, όσο και αν δεν θέλουν να το παραδεχθούν κάποιοι) εικάζουμε από τη μέχρι τώρα εμπειρία μας ότι θα υποχρεωθούν οι υπάλληλοι να εργάζονται και στο μεσοδιάστημα μέχρι την ανάληψη υπηρεσίας, τουλάχιστον αυτοί που υπηρετούσαν ήδη εκεί.

      Η ημερομηνία λήγει 20 ημέρες από την ημερομηνία δημοσίευσης του ΦΕΚ, ήτοι 24-12-2014 (και όχι κυκλοφορίας του, δηλ. σήμερα).

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Καλημέρα σας συνάδελφοι και χρόνια πολλά με υγεία.
      Έχουμε κανένα νέο απο τα ΦΕΚ για τα καταστήματα κράτησης;
      Με το ΣΤΕ έχουμε κανένα νέο;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    4. Καλή χρονιά συνάδελφε!
      Δεν γνωρίζουμε κάτι ειδικά για τα Καταστήματα Κράτησης. Σε ότι αφορά στο ΣτΕ, απ' όσο τουλάχιστον γνωρίζουμε, δεν έχει γίνει ακόμη η τελική διάσκεψη όπου λαμβάνει χώρα και η ψηφοφορία.

      ΑπάντησηΔιαγραφή