Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Συνάντηση Κατρούγκαλου-ΑΔΕΔΥ: Αξιολόγηση & επαναπρόσληψη απολυμένων, ανάμεσά τους και οι 43 δημοτικοί αστυνομικοί - Λήξη και των διαθεσιμοτήτων

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Η αξιολόγηση του προσωπικού αλλά και οι αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων βρίσκονται στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού, αναπληρωτή διοικητικής μεταρρύθμισης κ. Γιώργου Κατρούγκαλου με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ που ξεκίνησε στις 13.00 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ant1news, οι εκπρόσωποι της ανώτατης διοίκησης έθεσαν στον κ. Κατρούγκαλο, ζήτημα αποκατάστασης και των μισθολογικών περικοπών, οι οποίες ανάλογα με τον κλάδο των δημοσίων υπαλλήλων, κατά μέσο όρο ξεπερνούν το 25%. Σε ότι αφορά στις αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης, οι συνδικαλιστές φέρονται να επισήμαναν στον κ. Κατρούγκαλο, την ανάγκη για επαρκή διαβούλευση των παρεμβάσεων που θα προωθηθούν.

Από την άλλη η αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη δέσμευση της κυβέρνησης που αφορά στην επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν από το δημόσιο. Αναφορικά με την ανάκληση των απολύσεων, μιλώντας εχθές στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Κατρούγκαλος προσδιόρισε τον αριθμό των υπαλλήλων σε 3.475, οι οποίοι όπως τόνισε θα αποκατασταθούν με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη βουλή, αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Ειδικότερα σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη νέα ηγεσία του υπουργείου, πρόκειται για:

• 43 πρώην δημοτικούς αστυνομικούς
• 75 εκπαιδευτικούς τεχνικών λυκείων
• 2449 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι δεν αποδέχθηκαν τη μεταφορά τους στο ΠΕΔΥ, και για τους οποίους όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος θα υπάρξει ξεχωριστή ρύθμιση στο νομοσχέδιο
• 507 σχολικούς φύλακες
• 165 από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας
• 23 πρώην εργαζόμενους του υπουργείου Υγείας και
• 136 από άλλες κατηγορίες και κλάδους του δημόσιου τομέα

Επιπλέον με ξεχωριστή ρύθμιση, όπως επισήμανε και εχθές στον ΑΝΤ1 ο υπουργός, αναπληρωτής Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα πραγματοποιηθεί η αποκατάσταση των 2659 απολυμένων από την ΕΡΤ.

Να σημειωθεί ότι από τους αρχικούς αριθμούς που προσμετρούσε η κυβέρνηση στις απολύσεις, ένα μεγάλο τμήμα δημοσίων υπαλλήλων, είτε επέλεξε τη συνταξιοδότηση, είτε δικαιώθηκε με δικαστικές αποφάσεις και επέστρεψε στις θέσεις που κατείχε.

Βεβαίως, αναμένεται ακόμη να σταματήσει για περίπου 1.800 δημοσίους υπαλλήλους η παραμονή σε διαθεσιμότητα, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται ακόμη στους πίνακες κινητικότητας του ΑΣΕΠ.

Πηγή:  antenna.gr, aftodioikisi.gr

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ και στο MEGA:




Παρατήρηση: Θυμίζουμε ότι οι 43 δημοτικοί αστυνομικοί που απολύθηκαν, 15 εκ των οποίων στο Δήμο Αθηναίων, είναι οι πρώτοι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι που απολύθηκαν τα τελευταία 80-85 χρόνια, ενώ για τους 75 εκπαιδευτικούς, αν και έχει διακοπεί η μισθοδοσία τους από το Μάρτη του 2014, εκκρεμεί η έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων απόλυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου