Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Σχόλιο ΜΕΤΑ & ανακοίνωση ΑΣΚ-ΟΤΑ: Άθλια προπαγάνδα από την ΟΝΝΕΔ κατά των εργαζομένων - Δελτίο τύπου ΑΔΕΔΥ για το υβριστικό βίντεο

meta-panw603 
Σχόλιο του ΜΕΤΑ για το υβριστικό βίντεο της ΟΝΝΕΔ, που αφορά στον αγώνα των δημόσιων υπαλλήλων κατά της «αξιολόγησης» Μητσοτάκη και συγκυβέρνησης:


Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από μια νεολαία που έχει «πλημμυρίσει» το Δημόσιο και τους οργανισμούς σε θέσεις καλοπληρωμένων κυβερνητικών «συμβούλων», που «επιχειρεί» στις παρασιτικές αλλά χρυσοφόρες ΜΚΟ και που κατανοεί ότι αυτό το «πάρτι» τελειώνει στις 25 Γενάρη, και άρα ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του.

Δε θα είχε καμιά αξία αναφοράς στο δήθεν χιουμοριστικό - προεκλογικό βίντεο της ΟΝΝΕΔ, αν πίσω από τα πολυχρησιμοποιημένα αρνητικά στερεότυπα δεν κρύβονταν τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής στο Δημόσιο και οι δραματικές επιπτώσεις τους στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Πρόνοια και στην καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών. 

Εκείνο, ωστόσο, που δεν μπορεί να κρυφτεί είναι το μίσος για τα συνδικάτα και κάθε συλλογικότητα που αγωνίζεται και αντιδρά, για το Δημόσιο αλλά και για τον κόσμο της εργασίας, συνολικότερα.

Προϊδεάζει, δε, και για το τι θα συμβεί στο εφιαλτικό ενδεχόμενο επικράτησης των μνημονιακών δυνάμεων στις εκλογές της Κυριακής: νέες απολύσεις στο Δημόσιο και απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, νέες περικοπές σε κοινωνικά επιδόματα και συντάξεις, κατασχέσεις κατοικιών και ακινήτων και νέα φορολογική επιδρομή για την πλειονότητα του ελληνικού λαού.


Οι εργαζόμενοι, όμως, στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, οι νέες και οι νέοι, γυρίζοντας την πλάτη στο σκοτεινό παρελθόν τής μνημονιακής πενταετίας και στην παρακμιακή αισθητική της «νεολαίας» του Σαμαρά, αντικρίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον αφήνοντας τη χειμάζουσα ελπίδα να επιστρέψει ξανά στη χώρα μας.



Άθλια προπαγάνδα από την ΟΝΝΕΔ κατά των εργαζομένων


Σε Γκεμπελίσκοι προπαγανδιστές του υπουργού διοικητικής …απορρύθμισης και των απολύσεων κ. Κυριάκου Μητσοτάκη αναδεικνύονται οι εμπνευστές του προεκλογικού βίντεο της ΟΝΝΕΔ σατιρίζοντας εμετικά την αντίδραση – ανυπακοή στην «αξιολόγηση» στην οποία καθολικά συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο.

Με το βίντεο τους συκοφαντούν τους εργαζόμενους και επιτίθονται στην μόνιμη και σταθερή εργασία υπέρ του μοντέλου εργασίας που ήθελε να επιβάλει ο υπουργός και η μνημονιακή συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, αυτό της ολιγόμηνης, κακοπληρωμένης και χωρίς δικαιώματα.

Το απαράδεκτο βίντεο της ΟΝΝΕΔ είναι ενδεικτικό του μίσους της κυβέρνησης προς το δημόσιο που γίνεται εμπόδιο στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να λεηλατήσουν τις υπηρεσίες του και να εμπορευματοποιήσουν τα αγαθά που προσφέρουν στους πολίτες.


Δεν τους πιστεύει όμως κανείς, η άθλια προπαγάνδα τους κατά των εργαζομένων για άλλη μια φορά θα πέσει στο κενό. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται το δικαίωμα στην εργασία και να παλεύουν για τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών προς τους πολίτες.


ΜΕΤΑ - ΟΤΑ / 23-1-2015 

Πηγή:  http://www.askota.gr/


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.



Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την έντονη αγανάκτησή της για το απαξιωτικό και συκοφαντικό, για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, βίντεο της ΟΝΝΕΔ με θέμα την «αξιολόγηση».

Δεν θα είχε αξία αναφοράς το δήθεν χιουμοριστικό-προεκλογικό βίντεο της ΟΝΝΕΔ αν πίσω  από τα πολυχρησιμοποιημένα αρνητικά στερεότυπα δεν κρύβονταν τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής στο Δημόσιο και οι δραματικές επιπτώσεις τους στην Υγεία, στην Εκπαίδευση, στην καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών. Εκείνο που δεν μπορεί να κρυφτεί είναι το μίσος για κάθε συλλογικότητα, για το Δημόσιο, αλλά και για τον κόσμο της εργασίας συνολικότερα.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και όλες ενάντια στην πολιτική των απολύσεων, των διαθεσιμοτήτων της ανεργίας και της εξαθλίωσης ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων.


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου