Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Νίκος Βούτσης: Άδικη η διαθεσιμότητα, θα επανέλθουν όσοι απολύθηκαν - Μόνο οι επίορκοι θα μείνουν εκτός Δημοσίου

Μήνυμα για συνεργασία προς όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο, προς το συμφέρον του δημόσιου συμφέροντος και του πολίτη, καθώς και την επιστροφή όσων είχαν απολυθεί με μνημονιακούς νόμους, μέσω διαθεσιμότητας, κινητικότητας κλπ, έστειλε ο νέος υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής στο πρώην υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και παρουσία του νέου υπουργού αναπληρωτή, αρμόδιου για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση Γιώργου Κατρούγκαλου, του απερχόμενου υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της υφυπουργου Εύης Χριστοφιλοπούλου.


Βούτσης: Θα επαναπροσληφθούν όσοι απολύθηκαν λόγω τρόικας


Η λιτή τελετή παράδοσης- παραλαβής έγινε σε καλό κλίμα, ο κ. Μητσοτάκης υποδέχθηκε με κολακευτικά λόγια τη νέα πολιτική ηγεσία, όπως και η κ. Χριστοφιλοπούλου, ενώ τόσο ο Νίκος Βούτσης όσο και ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναφέρθηκαν στον πολιτικό πολιτισμό που επέδειξε η προηγούμενη ηγεσία, κατά την τελετή και επεσήμαναν ότι αυτό είναι απαραίτητο για τη συνέχεια του κράτους και την κρίσιμη εποχή που διανύει η χώρα.

Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι «πήραμε εντολή, οι άνθρωποι που βρέθηκαν άδικα έξω από τις δουλειές τους να επανακάμψουν το συντομότερο δυνατό», αναφέροντας τους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν θα περάσουν την πόρτα εισόδου του Δημοσίου οι επίορκοι, και επισημαίνοντας ότι «για τη χώρα δεν υπάρχει μέλλον με οποιοδήποτε οικονομικό ή διοικητικό πρόγραμμα εάν είμαστε υποχρεωμένοι να εξυπηρετήσουμε αυτό το μη βιώσιμο χρέος της χώρας»,

Περιγράφοντας τους στόχους της νέας κυβέρνησης και του υπουργείου του, ο Νίκος Βούτσης είπε ότι «θα κάνουμε κάθε προσπάθεια, ομαλά, με βήματα, με οδικό χάρτη, αλλά και με αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε χωρίς ρήξεις, για να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά προβλήματα της χώρας» και σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση με το μικρό σχήμα των 10 υπουργών θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα, για την καλύτερη συνεργασία και την επίλυση των προβλημάτων, που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία πέντε χρόνια από τους δανειστές.

Ο απερχόμενος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης αφού καλωσόρισε τη νέα πολιτική ηγεσία και δήλωσε ότι θα είναι στη διάθεσή τους για να τους ενημερώσει για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, ευχαρίστησε όλους τους υπαλλήλους του υπουργείου και τους συνεργάτες του και κάλεσε το νέο υπουργό «να μη δίνεται η εντύπωση ότι η κάθε κυβέρνηση που έρχεται ξηλώνει το έργο της προηγούμενης».

Ο κ. Μητσοτάκης στον σύντομο απολογισμό του, είπε: «Παρέλαβα μια όχι ευχάριστη κατάσταση σε σχέση με τις συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας. Οι μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση πρέπει να γίνουν ένα εθνικό αφήγημα που δεν θα έπρεπε να επιβάλλεται από το εξωτερικό», ενώ παρέδωσε σε ηλεκτρονική μορφή τις νομοθετικές εκκρεμότητες, όπως το σχέδιο νόμου, για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Από την πλευρά του, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι «μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη συνέχεια του κράτους». Θέλουμε οι θεσμοί να λειτουργούν, σε αντίθεση, όπως είπε, με τις παρελθούσες κυβερνήσεις. Θα λειτουργήσουμε σε όφελος των πολιτών σε συνεργασία με το στελεχιακό δυναμικό του δημοσίου τομέα προς όφελος της χώρας και όχι με βάση τις υπαγορεύσεις των αγορών, που εκτός των άλλων ήταν και αντιπαραγωγικές.

Τέλος, η Εύη Χριστοφιλοπούλου ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την άψογη συνεργασία, έδωσε έμφαση στο νέο Εθνικό Σχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την αναβάθμιση της «Διαύγειας» και δήλωσε και η ίδια πρόθυμη να βοηθήσει τη νέα πολιτική ηγεσία.
Κατά την παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Βούτσης ήταν κατηγορηματικός για τον αφοπλισμό των αστυνομικών, υπογραμμίζοντας ότι «από το 1996 υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο που λέει να μην υπάρχουν όπλα στους αστυνομικούς που έρχονται σε επαφή με πολίτες είτε σε γήπεδα είτε σε διαδηλώσεις».

«Μόνο εκεί» επανέλαβε δύο φορές χαρακτηριστικά, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ήταν σύντομος, τονίζοντας πως «θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για ελευθερία, εμπιστοσύνη, ασφάλεια» και πως «αξίζει να προσπαθήσουμε».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου