Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Κ.Κ. Κορυδαλλού - Δείτε τις «ιδανικές» συνθήκες εργασίας που ζουν και οι συνάδελφοι που μετατάχθηκαν βιαίως εκεί

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.

Έχοντας αναγκαστικά ανεχτεί εν πολλοίς και επί μακρόν την έλλειψη προσωπικού και την διάλυση του τμήματος φύλαξης οι παλαιότεροι εργαζόμενοι πορευτήκαμε σε δύσκολες συνθήκες, συνθήκες εγκατάλειψης υπηρεσιακής και πολιτικής, ιδιαίτερα το προσωπικό φύλαξης και κάναμε συμβιβασμούς προσδοκώντας βελτίωση της κατάστασης. Αυτή η βελτίωση αναμέναμε να ξεκινήσει με την έλευση των εργαζομένων από άλλες υπηρεσίες (κινητικότητα), που θα κάλυπταν θέσεις διοικητικού προσωπικού και φυσικά οι εργαζόμενοι της πρώην δημοτικής αστυνομίας που θα κάλυπταν το διαλυμένο τμήμα φύλαξης.  

Η κινητικότητα για την κάλυψη των κενών θέσεων στα τμήματα φύλαξης απέτυχε σχεδόν για όλες τις φυλακές εκτός από τις φυλακές της Αττικής. Η κάλυψη των οργανικών θέσεων στο Κ.Κ.Κ. ξεπερνάει το 90%, όπως προκύπτει από το τελευταίο οργανόγραμμα, που δεν έχει ουσιαστικές διαφορές από το προηγούμενο. Οι αριθμοί αν και πλασματικοί ευημερούν, οι εργαζόμενοι στη φύλαξη όχι.

Εγκαίρως κάναμε προτάσεις τόσο για την υποδοχή όσο και για την απορρόφηση των νέων συναδέλφων, των οποίων η περιπέτεια οικονομικά και διαδικαστικά δεν έχει τέλος.

Εγκαίρως κάναμε προτάσεις για την ορθή διαχείριση και εξοικονόμηση προσωπικού. Εγκαίρως προειδοποιήσαμε για τον κίνδυνο αποσύνθεσης και διάχυσης του προσωπικού φύλαξης.

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλαμε από κοινού πολλές φορές, αλλά και παρά τις προτάσεις που κάναμε – με αρκετές εκ των οποίων ήσασταν και ήμασταν σύμφωνοι – πιστεύουμε ότι ακόμα δεν έχει γίνει κατανοητή από όλους - Υπουργείο, τμηματάρχες - η ανάγκη για λύση του βασικότερου προβλήματος που έχει ο «πνεύμονας» της φυλακής, δηλαδή οι εργαζόμενοι του τμήματος φύλαξης.

Τρανταχτό παράδειγμα η απάθεια που στελέχη του καταστήματός μας αντιμετωπίζουν την καθυστέρηση δαπάνης 2.500 ευρώ για την συμπληρωματική αγορά οπτικών μέσων(κάμερες) η οποία θα εξοικονομούσε για την υπηρεσία τουλάχιστον 300 βάρδιες ανά μήνα. Τρανταχτό παράδειγμα απαξίας από μεριάς του Υπουργείου, ότι δεν έχει αποσταλεί ακόμα στο κατάστημα η έγκριση σχετικής δαπάνης για την πέραν του πενθημέρου εργασία για το πρώτο 6μηνο του 2015, αλλά και το οργανόγραμμα παρωδία. Τρανταχτό παράδειγμα, αντί να μειώνονται τα (20.000+) ρεπό ή έστω να σταθεροποιούνται οι περικοπές στα ρεπό, αυξάνονται και μαζί συσσωρεύονται κανονικές άδειες (μ.ο. 40 ημέρες). Μαζί και το πλεόνασμα ανασφάλειας από τις παρ’ ολίγον εκρήξεις βαρελιών.

Δυστυχώς αυτά και άλλα πολλά παραδείγματα (προεκλογικής σκοπιμότητας, εργασιακής απαξίας) τρανταχτά και τραγικά, που συνθέτουν το πάζλ της εγκατάλειψης των εργαζομένων της φύλαξης, δεν μας επιτρέπουν να αντιδράσουμε με διαλλακτικότητα, παρ’ όλο που στο πρόσωπό σας και στο πρόσωπο ορισμένων εκ των προϊσταμένων «βλέπουμε» την επίπονη προσπάθεια για βελτίωση συνολικά της κατάστασης. Δυστυχώς!!!

Καλούμε εσάς, τους αναπληρωτές σας, τους προϊσταμένους φύλαξης και αναπληρωτές τους, έως το τέλος του μήνα να λάβετε τις απαραίτητες αποφάσεις και μέτρα ώστε το πρόγραμμα υπηρεσιών του φυλακτικού προσωπικού να μην υπερβαίνει τις νόμιμες 34 ½ ώρες και να ακολουθεί 48ωρη ανάπαυση.

Σας καλούμε να θέσετε το σύνολο του φυλακτικού προσωπικού χωρίς διακρίσεις με ισονομία και ισοτιμία, αποκλειστικά στην άσκηση καθηκόντων φύλαξης, προκειμένου να διαφυλάξετε το δικαίωμα της ανάπαυσης όλων των εργαζομένων, ειδάλλως θα στραφούμε και νομικά κατά παντός υπευθύνου.

Σας υπενθυμίζουμε ότι κάθε εντολή ανάληψης υπηρεσίας που γι’ αυτή δεν θα έχει εκδοθεί αντίστοιχη οικονομική αποζημίωση βάσει των Κ.Υ.Α. θα θεωρείται προδήλως παράνομη θα καταγγέλλεται και δεν θα εκτελείται.

Για μια ακόμη φορά καλούμε το υπουργείο Δικαιοσύνης ,την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία τους διευθυντές αναπληρωτές διευθυντές ,αρχιφύλακες και τους αναπληρωτές τους να πράξουν όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία ,αλλά και να μην υπερβαίνουν τις ώρες νυχτερινής και εξαιρέσιμης απασχόλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου