Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου η περικοπή ή μη της «προσωπικής διαφοράς» (υπερβάλλουσας μείωσης) κατά τη διαδικασία μετάταξης

Όπως πιθανόν γνωρίζετε, η ΠΟΕ-ΟΤΑ (μετά από ενημέρωσή μας) είχε ανακινήσει το θέμα της μη περικοπής της προσωπικής διαφοράς κατά την αυτοδιοικητική κινητικότητα, και με γνωμοδότηση της νομικής της συμβούλου κας Μαρίας-Μαγδαληνής Τσίπρα βασισμένη σε πράξη του κλιμακίου προληπτικού ελέγχου του Ι΄ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είχε πετύχει την έκδοση εγγράφου από τη Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών προς αυτή την κατεύθυνση (δείτε σχετικά εδώ). Δυστυχώς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχε αντίθετη άποψη και καλούσε τις υπηρεσίες που εφάρμοζαν την παραπάνω εγκύκλιο να προχωρήσουν στην παρακράτηση της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς. Λόγω της διαφωνίας αυτής και της σπουδαιότητας της υπόθεσης, το θέμα παραπέμφθηκε στην ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Δείτε τα σχετικό έγγραφο που εξασφάλισε το dimastin:






  • Δείτε τέλος εδώ την Πράξη 211/2013 του κλιμακίου προληπτικού ελέγχου του Ι τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην οποία αναφέρεται το 2ο απαντητικό έγγραφο.

Πηγή: http://www.dimastin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου