Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Επώνυμη επιστολή πρώην Δ.Α.:«Είναι εντυπωσιακό πως οι ίδιοι που απαιτούσαν την αποκατάσταση της αδικίας τώρα είναι κάθετα αντίθετοι στην επανασύσταση»

  • Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013. Ο υπουργος διοικητικης μεταρρυθμισης αποφασιζει τη καταργηση καποιων κλαδων και αναμεσα σε αυτους ειναι και η δημοτικη αστυνομια.
  • Τεταρτη 24 Ιουλιου 2013. Η καταργηση της δημοτικης αστυνομιας παιρνει σαρκα και οστα με τη ψηφιση του νομου απο την ελληνικη βουλη.
  • Δευτερα 23 Σεπτεμβριου 2013. Η μερα που η δημοτικη αστυνομια καταργειται σε μια δηθεν ευρωπαικη χωρα και οι υπαλληλοι της τιθονται επισημα σε διαθεσιμοτητα.
  • Δευτερα 26 Ιανουαριου 2015.Με την αλλαγη κυβερνησης ακουγονται οι πρωτες φημες για επανασυσταση της δημοτικης αστυνομιας και ως εκ θαυματος ερχεται η πληρη δικαιωση του κ.Μητσοτακη.
     Ξεκιναει ενας ατελειωτος πολεμος πλεον σε συζητησεις μεταξυ πρωην συναδελφων.Οπως μαθαινω και σε ομαδες σε σελιδα κοινωνικης δικτυωσης.Και οπως ξερει και ο τελευταιος απο εμας οι επισκεψεις στα γραφεια υπουργων γινονται πλεον καθημερινο φαινομενο απο πρωην δημοτικους αστυνομικους ειτε για να ζητησουν αποκατασταση της αδικιας ειτε για να ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ την επανασυσταση.

     Ειναι εντυπωσιακο πως αυτοι οι ιδιοι οι οποιοι απαιτουσαν με πορειες,με απεργιες,με καθε ειδους διαμαρτυρια την αποκατασταση της αδικιας πως τωρα ειναι καθετα αντιθετοι στην επανασυσταση.Ειλικρινα σεβομαι οποιον πηγε σε μια εντελως διαφορετικη υπηρεσια (φυλακες,περιφερεια,εφορια κτλ) αλλα αδυνατω να καταλαβω οσους οπως εγω διοριστηκαν στη δημοτικη αστυνομια της ΕΛΑΣ.


     Εξαιρωντας τους συναδελφους που πετυχαν μεσω κινητικοτητας τη μεταθεση τους στο τοπο συμφεροντων τους ειλικρινα δε μπορω να διανοηθω πως καποιος δεν επιθυμει επιστροφη στο προηγουμενο καθεστως.Εξηγουμαι με οποια επιχειρηματα εχω ακουσει ολες αυτες τις μερες.


     1)Δεν επιθυμουν επιστροφη στους δημους λογω οικονομικων.


     1)Οι δημοι αριθμουν χιλιαδες υπαλληλους.Θεωρειτε πως θα τους αφησει αριστερη κυβερνηση χωρις μισθο στο ελεος του Θεου?


     2)Δεν επιθυμουν επιστροφη γιατι δε μας στηριξαν τοτε δειχνοντας πως δε μας θελουν.


     2)Ενω η ΕΛΑΣ εχει δειξει πως μας θελει και μαλιστα συνεχιζει να το δειχνει σε καθε ευκαιρια,σε καθε ανακοινωση,σε καθε επιστολη.Φανταζομαι θα παραλυσει η χωρα απο τις απεργιες που θα κυρηξει η ΠΟΑΣΥ για τη στηριξη των δημοτικων αστυνομικων.


     3)Δεν επιθυμουν να ειναι πλεον τσιρακια του καθε αιρετου.


     3)Μαλλον δεν εχουν δει οσα εγω με πατερα αστυνομικο. Δεν εχουν ακουσει ποσο ευκολα σβηνουν οι κλησεις. Ποσο ευκολα κανουν οτι τους πουν οι ανωτεροι τους που εχουν παρει εντολες απο αιρετους. Δεχν εχουν ακουσει πως η περιφημη φραση ''θα σε στειλω στον Εβρο'' εχει μια καποια δοση αληθειας


     4)Φοβουνται οτι θα εχουμε επαναληψη της διαθεσιμοτητας.


     4)Οταν εχουν ηδη δει μια φορα το λαθος και οταν εχει υπαρξει διακοπη χρηματοδοτησης στους δημους μηπως αυτο αντιθετα μαςε ισχυροποιει.Γιατι πλεον θα ειμαστε απο τις ελαχιστες πηγες εσοδων στους δημους και κατα συνεπεια δυο φορες πιο χρησιμοι.

    
     5)Δεν πολεμουν για επανασυσταση γιατι ειναι αντιθετη στα συμφεροντα τους τωρα καθως πολεμουν για επαγγελματικη καταξιωση στις νεες τους θεσεις.


    5)Μα και εγω απο τη πρωτη στιγμη ειμαι υπερ της πληρης ενταξης μας σε αστυνομικους και οχι αυτο το αβεβαιο ''ιδιαιτερης κατηγοριας προσωπικο''.Το ενα δεν αναιρει το αλλο.Ζητουμε την επανασυσταση της υπηρεσιας μας αλλα και ταυτοχρονα οτι καλυτερο στις νεες μας θεσεις.


    Ξαναλεω πως εγω σεβομαι οποιους ειναι καλυτερα σε μια αλλη υπηρεσια αλλα πραγματικα απορω γιατι αυτοι που αντιδρουν περισσοτερο ειναι αυτοι της ΕΛΑΣ.Πραγματικα αν δεν υπαρξει πληρη αλλαγη καθεστωτος και παραμεινουμε ιδιαιτερης κατηγοριας προσωπικο με μολις 1500 ατομα πανελλαδικα και χωρις νεες προσληψεις οπως ειναι λογικο καθως δυσκολα θα προσφερουν τους οποιους νεοπροσληφθεντες αστυνομικους των παραγωγικων σχολων σε αυτη την υπηρεσια τι φανταζεστε πως θα γινει στο μελλον?Ενω αντιθετα σε μια νεα υπηρεσια που θα λειτουργει με 3500 ατομα και με προληψεις μεσω ΑΣΕΠ ειναι ευκολη να συνεχιστει η απροσκοπτη συνεχεια της λειτουργιας της υπηρεσιας.
    
    Τελος καταθετω την αποψη μου.Διοριστηκαμε σε μια θεση που αδικως μας στερησαν.Ας πολεμησουμε για την επιστροφη στο Σεπτεμβριο του 2013 χωρις να θιξουμε τα συμφεροντα οσων δεν επιθυμουν αλλαγη ξανα αλλα κυριως χωρις τα καρκινωματα.Ναι συναδελφοι χωρις τα καρκινωματα που αποφασιζαν χωρις εμας για εμας.Νεα παιδια να μπουν δυνατα σε συνδικαλιστικα δρωμενα για τη δημιουργια μιας νεας υπηρεσιας ασπιλη και αμολυντη απο το βρωμικο παρελθον της.


    Στη τελικη ας δωσουμε ετσι απο ανθρωπινο εγωισμο μια ενεση αξιοπρεπειας και ενα καιριο χτυπημα στη πολιτικη καριερα του πρωην υπουργου που αποφασισε σε ενα βραδυ χωρις καμια αξιολογηση οτι ειμαστε αχρηστοι και μας στερησε τις ζωες μας.Γιατι πλεον στα ματια του κοσμου φαινομαστε ως βυσματα που σωθηκαν λογω γνωριμιων και οχι δικαιωμενοι απο Θεους και δαιμονες.Και εγω δε μπορω να βγω εξω να αστυνομευσω οταν ειμαι ενα τιποτα στα ματια του παραβατη.

                                                        Κ.ΔΗΜΟΥΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου