Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Έρχεται το πρώτο νομοσχέδιο-σκούπα του ΥΔΜΗΔ – Τι αλλάζει για απολυμένους, διαθέσιμους, πειθαρχικά, επιλογή προϊσταμένων, δημοτική αστυνομία

Νομοσχέδιο-σκούπα με βασικό στόχο την αποκατάσταση των αδικιών στο Δημόσιο προανήγγειλε κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Το νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο σε ένα με ενάμιση μήνα και πρώτη προτεραιότητα κατά τον κ. Κατρούγκαλο είναι η επαναπρόσληψη των απολυμένων και η αποκατάσταση των διαθέσιμων. Σύμφωνα με τον υπουργό, πρόκειται για συνολικά 3900 υπαλλήλους εκ των οποίων 2.103 έχουν απολυθεί (ωστόσο 1.038 εξ αυτών έχουν επανέλθει με δικαστικές αποφάσεις), ενώ 1.825 βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και επρόκειτο να απολυθούν.

Το δεύτερο που θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο είναι οι αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο με την κατοχύρωση του τεκμηρίου αθωότητας, δηλαδή να μην απολύεται κάποιος μόνο και μόνο επειδή κατηγορείται και την προστασία της συνδικαλιστικής και κοινωνικής δράσης, η οποία θα πάψει, πλέον, να θεωρείται ανάρμοστη συμπεριφορά.

Επίσης, θα υπάρξουν αλλαγές στο σύστημα για την επιλογή των προϊσταμένων με πρόσθετες εγγυήσεις σε σχέση με το σημερινό, λαμβάνοντας υπόψη κυρίως τα τυπικά προσόντα και πολύ λιγότερο τη συνέντευξη.

Τέλος, στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται πιθανότατα και η επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας.

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου