Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

«Οριστική ρύθμιση του ερμαφρόδιτου καθεστώτος της ένταξης της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ.» ζητά η Ομοσπονδία Πολιτικού Προσωπικού ΥΔΤ από τον Πανούση

Αθήνα 6-2-215
Αρ. πρωτ.: 30 

Με την πρόσκληση του, για απευθείας συναντήσεις ως χειρονομία καλής θέλησης και αβροφροσύνης προς τα σωματεία του φορέα, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ιωάννης Πανούσης εγκαινιάζει μια νέα εποχή στο τρόπο διαβούλευσης και επικοινωνίας για την καταγραφή και αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Το Προεδρείο του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικού Προσωπικού του Υ.Δ.Τ. (Π.Ο.Π.Π.-Υ.Δ.Τ.) ανταποκρινόμενο στην θετική πολιτική πρωτοβουλία του κ. Υπουργού για την προώθηση του αναγκαίου εκσυγχρονισμού και των μεταρρυθμίσεων στα κρίσιμα ζητήματα της ασφάλειας και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών, συναντήθηκε την Τέταρτη 6-2-2015 με ανοικτή ατζέντα την διαμόρφωση των προτεραιοτήτων ενόψει της συζήτησης των προγραμματικών θέσεων της νέας Κυβέρνησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Στην συνάντηση αυτή τέθηκαν μεταξύ των άλλων ως θέματα πρώτης προτεραιότητας:
  1. Η αναγκαιότητα συνέχισης της συνεργασίας με τους συνδικαλιστικούς φορείς για τα βασικά ζητήματα της αναδιάρθρωσης και αναδιοργάνωσης των Σωμάτων και των Υπηρεσιών του φορέα.
  2. Η διασφάλιση της αυτονομίας του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α με τη κατάργηση του άρθρου 220 του Ν.4281/14 εντός της ασφυκτικής προθεσμίας που παρέχει η παράταση (28-2-2015) ή την παροχή νέας παράτασης μέχρι 30-6-2015.
  3. Η οριστική ρύθμιση του ερμαφρόδιτου καθεστώτος της ένταξης της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ.
Το θετικό κλίμα που επικράτησε σε συνδυασμό με την γνώση και την εμπειρία του νέου Υπουργού μας δημιούργει ελπίδα και αισιοδοξία για την λύση των περίπλοκων προβλημάτων της σημερινής περιόδου εφόσον τα ενσωματώσει στις προγραμματικές θέσεις της Κυβέρνησης. -


ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Ευάγγελος Μαλακάτας Γεώργιος Κολοβός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου