Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Επιστολή δημ.αστυνομικού στα Κ.Κ. προς τον Υπ. Δικαιοσύνης: «Δώστε μας την ευκαιρία να επιστρέψουμε στο φυσικό μας χώρο: Τη Δημοτική Αστυνομία»

Αγαπητέ κε Υπουργέ

Βρίσκω αφορμή να σας στείλω αυτό το γράμμα  αισθανόμενος μια ακόμα τεράστια αδικία που πρόκειται να συμβεί σε μας τους Δημοτικούς Αστυνομικούς.

                Πάνε σχεδόν δυο χρόνια, απ την απόφαση κατάργησης της Δ.Α. και όλοι  οι Δημοτικοί Αστυνομικοί ζούμε σ ένα θέατρο του παραλόγου. Βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε μια τραγελαφική κατάσταση χωρίς κάποιο ουσιαστικό λόγο. Με το έτσι θέλω μιας κυβέρνησης, εκδιωχτήκαμε απ την δουλειά μας, τον τόπο μας την οικογένεια μας. Γίναμε, με το πιστόλι στον κρόταφο, υπάλληλοι σε άλλες υπηρεσίες που ποτέ δεν επιλέξαμε. Γίναμε εσωτερικοί μετανάστες χωρίς να το επιθυμούμε και σε πολλές περιπτώσεις αφήσαμε πίσω τα σπίτια μας και τις οικογένειες μας. Όλα αυτά συνέβησαν πίσω απ την πλάτη μας. Όλα αυτά έγιναν για λόγους σκοτεινούς που ακόμα και σήμερα δεν είναι κάνεις από μας σε θέση να εξηγήσει το γιατί.

                Με μεγάλη χαρά χθες, κάτι που είχαμε να το αισθανθούμε εδώ και πάρα πολύ καιρό, διαβάσαμε στον τύπο περί της απόλυτα λογικής απόφασης για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας. Είναι κάτι το οποίο περιμέναμε από ανθρώπους σαν εσάς οι οποίοι βλέπουν πρώτα τον άνθρωπο, τον εργαζόμενο, τον πολίτη και ύστερα οποιαδήποτε μνημονιακή υποχρέωση. Γι αυτό άλλωστε ο λαός θεώρησε πρέπον να σας δώσει τα κλειδιά της εξουσίας. Διότι πάνω απ όλα είχε χάσει την αίσθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης, αυτής που σου επιτρέπει να ζεις επί ισοις όροις με τους υπόλοιπους συμπολίτες μέσα σ ένα κράτος δικαίου. Αυτή στην τελική που το ίδιο το σύνταγμα επιβάλλει.

                Πάνω που αρχίσαμε να ελπίζουμε ότι επιτέλους σ αυτή τη χώρα η κοινή λογική και το αίσθημα δικαίου θα επικρατήσουν ξανά, διαβάζουμε ότι σκοπός της Κυβέρνησης είναι η δημιουργία της Δημοτικής Αστυνομίας με συναδέλφους οι οποίοι υπηρετούν ΜΟΝΟ στην ΕΛ.ΑΣ. και οι οποίοι δεν αποτελούν ούτε το 50% του συνολικού αριθμού των Δημοτικών Αστυνομικών. Άμεσα το συναίσθημα της αδικίας επανήλθε, αφού ΟΛΟΙ οι Δημοτικοί Αστυνομικοί έχουμε τα ίδια δικαιώματα σε ενδεχόμενη επιστροφή. Είτε δουλεύουμε στην ΕΛ.ΑΣ. είτε στα Κ.Κ. είτε σε εφορίες και τελωνεία, υπάρχει κάτι που μας ενώνει όλους και θέτει ίσες βάσεις, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ.

                Έχουμε εκπαιδευτεί όλοι από 6 έως 8 μήνες στις σχολές Δημοτικής Αστυνομίας. Έχουμε δουλέψει όλοι κάτω από αντίξοες συνθήκες υπηρετώντας το κοινό καλό και έχουμε όλοι προϋπηρεσία που μας καθιστά ακόμα περισσότερο ικανούς και άξιους στην ενασχόληση μας με τα προβλήματα της κοινωνίας. Μας καθιστά όμως ΟΛΟΥΣ ικανούς και άξιους, όχι μια μερίδα, όχι κάποιους, όχι ένα ποσοστό, αλλά ΟΛΟΥΣ.

                Με βάση αυτά λοιπόν και προς αποφυγή είτε της συνέχισης της αδικίας, είτε της δημιουργίας μιας ακόμα μεγαλύτερης, σας παρακαλώ όπως δώσετε την ευκαιρία σε ΟΛΟΥΣ τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, όπου κι αν αυτοί εργάζονται σήμερα, εθελοντικά να επιστρέψουν στην πραγματική τους υπηρεσία. Στην υπηρεσία που αγάπησαν, που υπηρέτησαν, που αισθάνθηκαν δική τους. Σ αυτή που η εξυπηρέτηση του πολίτη ήταν ο αυτοσκοπός και που πολλές φορές κινδυνέψαμε γι αυτό, χύσαμε αίμα. Δώστε μας λοιπόν την ευκαιρία να επιστρέψουμε σ αυτό που πάντα θα θεωρούμε το φυσικό μας χώρο. Τη Δημοτική Αστυνομία. Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω. Δικαιοσύνη και ισονομία για ΟΛΟΥΣ. Διότι ΟΛΟΙ ήμασταν, είμαστε και στις καρδιές μας θα παραμείνουμε για πάντα  Δημοτικοί Αστυνομικοί.

Με τιμή

Δημοτικός Αστυνομικός (εργαζόμενος σαν Σωφρονιστικός)

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου