Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Πρωτοβουλία συνεργασίας με ευρωπαϊκές πόλεις για το Μεταναστευτικό προανήγγειλε ο Καμίνης – Τι είπε για την επανασύσταση της δημοτικής Αστυνομίας

«Στο ζήτημα του μεταναστευτικού απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο και ευρωπαϊκή συνεργασία. Χρειάζονται πόροι, καλή φύλαξη των συνόρων και ταχύτατη ενσωμάτωση και νομιμοποίηση των μεταναστών που πληρούν τα κριτήρια. Πρέπει να έχουμε σχέδιο και για το πως θα προσφέρουμε στέγη και άσυλο στους πρόσφυγες, πάντα σε συνεργασία με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Σε μερικές ημέρες θα συναντήσω στο Παρίσι τη δήμαρχο της γαλλικής πρωτεύουσας. Είμαστε σε επαφή και με το δήμαρχο της Ρώμης. Θα κοιτάξουμε μήπως κάποιες πρωτεύουσες του ευρωπαϊκού νότου συντονιστούμε πάνω σ‘ αυτό το θέμα», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ.

Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι «ο δήμος της Αθήνας έχει συσσωρεύσει μια εμπειρία τεσσάρων ετών, πολύ σημαντική οπότε ξέρουμε τι πρέπει να γίνει. Συνεργασία να υπάρχει, πολιτική ένταξης και ενσωμάτωσης των μεταναστών που ζουν χρόνια νόμιμα στην χώρα και έχουν τα παιδάκια τους να μεγαλώνουν εδώ. Ένα πρόγραμμα ιθαγένειας στα παιδιά να αισθανθούν ενταγμένα. Άρα ενσωμάτωση των νομίμων μεταναστών, μία προφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και μέσα βιοπορισμού για αυτούς που βρίσκονται παράτυπα με την προοπτική ότι επιστρέφουν οργανωμένα στις χώρες τους. Δεν είναι νοητό σε μία χώρα να ζουν άνθρωποι για δεκαετίες και να μην είναι πλέον πολίτες με πλήρη δικαιώματα και να μην συμμετέχουν και στη πολιτική ζωή της χώρας», συμπλήρωσε.

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι «συμφωνήσαμε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον κ, Πανούση, να προχωρήσουμε πάρα πολύ γρήγορα στα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης Εγκληματικότητας στις γειτονιές. Έχει τεράστια σημασία να καταλάβουμε ότι στα θέματα μικροεγκληματικότητας, μπορεί η γειτονιά να βοηθήσει προληπτικά. Να έρχονται σε ένα κοινό τραπέζι και να συμμετέχουν η αστυνομία, το Δημοτικό Διαμέρισμα, οι Σύλλογοι Γονέων και οι Σύλλογοι Καταστηματαρχών όπου αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν τη γειτονιά τους».

Νωρίτερα, επίσης τη Κυριακή, μίλησε στον Real FM για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με την κατάργησή της «τα έκαναν “ρόιδο”. Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια με αυτή την ιστορία. Το αποτέλεσμα ήταν ότι η μεγάλη πλειονότητα αυτών των παιδιών, πήγαν στην ΕΛΑΣ. Μετακινήθηκαν για να ενσωματωθούν στην ΕΛΑΣ. Επί δύο χρόνια δεν έγινε τίποτα. “Κλωσάγανε” ένα σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος και τελικά ουδέποτε πέρασε. Αυτή τη στιγμή η ΕΛΑΣ δε θέλει να ενσωματώσει τους δημοτικούς αστυνομικούς. Ούτε οι δημοτικοί αστυνομικοί θέλουν να ενσωματωθούν στην ΕΛΑΣ. Επιστρέφουν στους δήμους και θα κοιτάξουμε να έχουμε μια συντονισμένη πολιτική για να βάλουμε μια τάξη στην πόλη, η οποία αυτά επί δύο χρόνια υπέφερε. Η κατάσταση στην πόλη υποχώρησε αισθητά, ειδικά στο θέμα της παράνομης στάθμευσης και της παράνομης κατάληψης δημοσίου χώρου», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου