Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ερώτηση Νικολόπουλου (ΑΝ.ΕΛΛ.): Ανάγκη να δοθεί η δυνατότητα εθελοντικής επιλογής στους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς

Τετάρτη 18 Μάρ 2015
Αρ. πρ. 912/17-3-2015
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

Μετά την κατάργηση και διάλυση της Δημοτικής Αστυνομίας (23-09-2013), με την διαδικασία της κινητικότητας 1.500 περίπου από τις 3.500 πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς, κέρδισαν την είσοδό τους στην Ελληνική Αστυνομία.

Οι 1.500 αυτοί συμπολίτες μας, αφού δοκιμάστηκαν υπό πολύ σκληρές κοινωνικοοικονομικές συνθήκες κατά την περίοδο της διαθεσιμότητας, κατόρθωσαν να ανασυντάξουν και πάλι την ζωή τους.

Από τις 7 Ιουλίου του 2014 και την προσωρινή τοποθέτησή τους στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά και μετά την οριστική τους τοποθέτηση, ανέμεναν την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, που θα καθόριζε τις αρμοδιότητές τους και την ένταξή τους στον εν γένει τρόπο λειτουργίας της Αστυνομίας.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Ελληνική Αστυνομία, προσέφεραν πρόθυμα και αποδοτικά τις υπηρεσίες τους, σεβόμενοι την ευθύνη τους απέναντι στην Ελληνική κοινωνία και την Ελληνική πολιτεία.

Τον Φεβρουάριο του 2015, το Συμβούλιο της Επικρατείας, έκρινε αντισυνταγματική την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και στις 12/3/2015 το Υπουργείο Εσωτερικών με ερμηνευτική του εγκύκλιο, αποφασίζει την επιστροφή τους στους Δήμους και ταυτόχρονα, την επανασύσταση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η εξέλιξη αυτή ανατρέπει για άλλη μια φορά την ζωή τους και τους γυρίζει πίσω, στο σημείο από όπου ξεκίνησαν, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι νέες συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί στην υπηρεσιακή και προσωπική τους ζωή.

Κατόπιν των ανωτέρω, μεταφέροντας από μέρους μας το σχετικό αίτημα 1.500 πρώην Δημοτικών Αστυνομικών, ερωτάσθε:

-          Προτίθεσθε να λάβετε υπόψη σας όλα τα παραπάνω και να δώσετε τη δυνατότητα της εθελοντικής επιλογής στους ως άνω να επιλέξουν, είτε την παραμονή τους στην Ελληνική Αστυνομία με πλήρη ένταξη, είτε την μετακίνησή τους στους Δήμους που επιθυμούν και όχι αναγκαστικά στους Δήμους όπου ανήκαν στο παρελθόν;

Ο ερωτών βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «ΑΝ.ΕΛ.»

Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου