Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Η λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας θα αποδειχθεί συμφέρουσα για το ταμείο του Δήμου Καβάλας

Στη σύντομη ιστορία λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας Καβάλας έχει καταχωρηθεί το όνομα του Σάββα Εμφιετζή ως τελευταίου αρμόδιου αντιδημάρχου για τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Ο κ. Εμφιετζής εύχεται να υπάρξει κάποιος διάδοχός του, υποστηρίζοντας ότι το ουσιαστικό έργο που πρόσφερε η υπηρεσία αποδείχθηκε περίτρανα μετά τη διάλυσή της. Παρά τις διαμαρτυρίες που διατυπώνονταν για της δράση της υπηρεσίας, μόνο όταν έλειψαν από τους δρόμους οι δημοτικοί αστυνομικοί φάνηκε το σημαντικό καθήκον το οποίο επιτελούσαν.

Ο κ. Εμφιετζής παρατηρεί ότι η Δημοτική Αστυνομία ήταν η καταλληλότερη υπηρεσία για τον έλεγχο της τήρησης του κανονισμού λειτουργίας πεζόδρομων. Θυμίζει παράλληλα, ότι οι εργαζόμενοι επιτελούσαν και κοινωνικό έργο παρέχοντας επιπλέον εξυπηρετήσεις στους δημότες όπως την πιστοποίηση του γνήσιου της υπογραφής. Ενώ οι δημοτικοί αστυνομικοί έλεγχαν και το στάσιμο ή το πλανόδιο εμπόριο, που κατά καιρούς έπληξε τα συμφέροντα των καταστηματαρχών λόγω κάποιων παρανομιών. Η αρμοδιότητα πέρασε μεν στην ελληνική αστυνομία που εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού δυσκολεύεται να διεξάγει τους επιβεβλημένους ελέγχους.

Πριν τη διάλυση της υπηρεσίας είχε εκπονηθεί οικονομοτεχνική μελέτη βασισμένη στα οικονομικά στοιχεία του 2012. Βάσει της μελέτης, η μισθοδοσία των 52 δημοτικών αστυνομικών ανέρχονταν ετησίως περίπου στο ποσό των 930.000 ευρώ ενώ τα έσοδα που επέφερε η υπηρεσία υπολογίζονταν στο ποσό του 1.300.000 ευρώ. Άρα, η λειτουργία της εξασφάλιζε έσοδα για το ταμείο του δήμου Καβάλας έχοντας ήδη καλύψει τη μισθοδοσία του προσωπικού.

Η επαναλειτουργία της υπηρεσίας δε θα συνοδευθεί από την εργασία 52 υπαλλήλων, διότι κάποιοι έχουν συνταξιοδοτηθεί, κάποιοι έχουν αποσπασθεί σε άλλες υπηρεσίες κι ενδεχομένως δεν επιθυμούν την επαναφορά τους, επομένως το πλήθος των εργαζομένων δε θα ξεπερνά τους 25. Κατ’ επέκταση και η μισθοδοσία θα μειωθεί στο ήμισυ του αρχικού ποσού. Συμπερασματικά, ο Σάββας Εμφιετζής αποφάνθηκε ότι η εκ νέου σύσταση της υπηρεσίας θα αποδειχθεί συμφέρουσα οικονομικά για το δήμο Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου