Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Το Μεταναστευτικό, κύριο θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων - Προβλήματα στην επιστροφή των 390 δημοτικών αστυνομικών

Η αυξημένη ροή μεταναστών που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, υπογράμμισε ότι "οι προσφυγικές ροές κυρίως από τη Συρία συνεχίζονται αμείωτες" τονίζοντας ότι "η Ελλάδα έχει υποχρέωση να τους προσφέρει περίθαλψη και στέγη και να εξετάσει τις αιτήσεις ασύλου", αν και όπως είπε "η πολιτεία αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνη της το πρόβλημα".

Παράλληλα, τόνισε ότι ο δήμος της Αθήνας καλείται να βρει τρόπους να αντιμετωπίζει το πρόβλημα και παράλληλα ζήτησε αλληλεγγύη από άλλες πόλεις και δημοτικές κοινότητες, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι "οφείλουμε πρώτοι να δίνουμε το παράδειγμα και να επιδεικνύουμε την αλληλεγγύη που ζητάμε από τους άλλους".

Στο μεταξύ, υπέρ της διαμόρφωσης χώρου φιλοξενίας για τους μετανάστες οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση για πολιτικό άσυλο, είπαν οι περισσότερες παρατάξεις, με την επικεφαλής της "Ανοικτής Πόλης" Ελθήνα Αγγελοπούλου να τονίζει ότι "από την ενημέρωση που έχουμε και αφού τηρούνται οι διαδικασίες, δεν μπορούμε να είμαστε αρνητικοί, εκτός αν έχουμε διαφορετικά στοιχεία που θα μας κάνουν να αναθεωρήσουμε". Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης "Αθήνα, η πόλη της ζωής μας" Νικήτας Κακλαμάνης, στήριξε την πρόταση του δημάρχου να δημιουργηθούν ξενώνες και σε άλλους δήμους της Αττικής.

"Δυστυχώς η Αθήνα μερικές απορροφά περισσότερους κραδασμούς, από αυτούς που θα απορροφούσε εφόσον υπήρχε κεντρική μεταναστευτική πολιτική", δήλωσε από τη μεριά του ο επικεφαλής της παράταξης "Αθήνα Μπορείς", Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Παράλληλα, ο δήμαρχος της Αθήνας μίλησε και για την επαναφορά 390 δημοτικών αστυνομικών στο δήμο, λέγοντας ότι "είναι ευκαιρία να βάλουμε μια τάξη στην πόλη" καθώς "βρίσκεται σε κακή κατάσταση". Πρόσθεσε ωστόσο, ότι παρόλο που υπήρχε νομοθετική πρόβλεψη του υπουργείου Εσωτερικών για τη μεταφορά της μισθοδοσίας των συγκεκριμένων υπαλλήλων για το υπόλοιπο του 2015, κάτι τέτοιο "δεν έχει γίνει ακόμη από την πολιτεία". Ο δήμος θα αναμείνει μια ακόμη εβδομάδα προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα" διαφορετικά θα προτείνει την έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο - ανέφερε ο κ. Καμίνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, http://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου