Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΚΕΔΕ: Συνάντηση με τον Γιάννη Πανούση - Ζητά προσλήψεις για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας

Την ουσιαστική επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας με την έγκριση προσλήψεων, ζήτησε η ΚΕΔΕ από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.


Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Γιώργο Πατούλη, είχε τη Δευτέρα συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στην οποία συζητήθηκε επίσης η έγκαιρη αντιμετώπιση θεμάτων Πολιτικής Προστασίας.

Η ηγεσία της ΚΕΔΕ επισήμανε στον κ. Πανούση ότι η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Η πρόβλεψη στο σχετικό νόμο, για εθελοντική επιστροφή στη Δημοτική Αστυνομία, δημοτικών αστυνομικών που είχαν μεταταχθεί στην ΕΛ.ΑΣ. και σε σωφρονιστικά καταστήματα, περιόρισε σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, σημαντικά τον αριθμό των δημοτικών αστυνομικών που επέστρεψαν στους δήμους.

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος υπάρχουν και περιπτώσεις δήμων που αδυνατούν να προχωρήσουν στην επανασύσταση της υπηρεσίας, λόγω μεγάλης έλλειψης προσωπικού. Γι' αυτό το λόγο η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ ζήτησε να προωθηθεί με νομοθετική ρύθμιση η πρόσληψη δημοτικών αστυνομικών.

Επίσης, μετά από πρόταση του προέδρου της ΚΕΔΕ, συμφωνήθηκε η σύσταση μόνιμης Επιτροπής μεταξύ της ΚΕΔΕ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με αντικείμενο τη Διαχείριση Τοπικών και Διατοπικών Προβλημάτων Ασφάλειας και στόχο την πρόληψη και την προώθηση λύσεων για τα προβλήματα που υπάρχουν στις τοπικές κοινωνίες.

Για την Πολιτική Προστασία ζητήθηκε να αυξηθεί η χρηματοδότηση που προορίζεται για τους Δήμους, και σε συνεργασία με τα κατά τόπους Δασαρχεία, να υπάρξει πρόνοια για έγκαιρη διάνοιξη δασικών δρόμων και τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου