Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Απόφαση Δ.Σ. Δ.Αθηναίων για επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας - Τι είπε σχετικά ο Καμίνης - Η παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Σημεία παρεμβάσεων του Δημάρχου Αθηναίων στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ:


Για την πορεία υλοποίησης δημοτικών έργων του ΕΣΠΑ

Γ. Καμίνης: «Παρά τις δυσκολίες που προκαλεί η συγκυρία, εμείς συνεχίζουμε την πολύ συστηματική προσπάθεια που αφορούν τα έργα του δήμου Αθηναίω,ν, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Η παρατεταμένη ρευστότητα προκαλεί ήδη προβλήματα στην εκταμίευση και επηρεάζει την εξέλιξη των έργων. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που εξέδωσα, την περασμένη Δευτέρα, ανακοίνωση για την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων. Στο σημείο που έχουμε βρεθεί, καμία λύση δεν είναι εύκολη. Αλλά η λύση δεν μπορεί παρά να είναι η παραμονή της χώρας στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και του ευρώ. Είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε με τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης ή των δανειστών – και εγώ διαφωνώ διότι δεν βλέπω ούτε αναπτυξιακό χαρακτήρα ούτε σοβαρές μεταρρυθμίσεις –είμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα. Και επειδή ορισμένοι μιλούν ανέξοδα για επιστροφή στη δραχμή, να γνωρίζουν ότι αυτό το δύσκολο που ζούμε σήμερα θα είναι παράδεισος σε σχέση σε αυτό που θα έχουμε μπροστά μας. Δυστυχώς, η επιλογή είναι μεταξύ μιας επίπονης λύσης και μιας καταστροφικής λύσης. Ο δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει στην ιδία κατεύθυνση: αξιοποίησης όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, της Ευρώπης αλλά και του ιδιωτικού τομέα».

Για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας

Γ. Καμίνης: «Μετά από μεγάλη επιμονή μας, επανασυστήνεται η Δημοτική Αστυνομία, έστω και με το ένα τρίτο του προσωπικού της. Θα προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε τη λειτουργία της πόλης με κανόνες βιώσιμης σύγχρονης μεγαλούπολης. Σε ό, τι αφορά τη μισθοδοσία των δημοτικών αστυνομικών, ενώ υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη στον προϋπολογισμό, τα χρήματα δεν δόθηκαν ποτέ στους δήμους. Επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του δήμου με ένα κονδύλι της τάξεως των 9 εκατ. ευρώ ετησίως».

Για τη συνεργασία του δήμου με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ)

Γ. Καμίνης: «Απαρέγκλιτη θέση του δήμου Αθηναίων είναι η συνεργασία με την Κοινωνία των Πολιτών, με Μη Κυβερνητικές και Εθελοντικές Οργανώσεις και φορείς στη  βάση των αρχών της αξιοπιστίας, της χρηστής διαχείρισης, του σεβασμού του δημοσίου χρήματος και της νομιμότητας».

Πηγή: aftodioikisi.gr


Η Λαϊκή Συσπείρωση για το θέμα της επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας


«Επιμέναμε και ήμασταν σταθεροί στην υπεράσπιση του δικαιώματος της δουλειάς αυτών των εργαζομένων, αλλά και σε λειτουργίες που δεν έχουν κατασταλτικό ούτε και φορομπηχτικό χαρακτήρα. Και υπάρχει πρόβλεψη στην τροπολογία που καταθέσαμε ως Κόμμα και έγινε δεκτή, οι δήμοι να παίρνουν αυτό το προσωπικό και να το εντάσσουν σε υπηρεσίες, όπως αυτή που είχαμε, τη Διεύθυνση Ελέγχου Κοινόχρηστων Χώρων, λειτουργίες τις οποίες σε πολύ μικρό βαθμό θα κάνει τελικά η Δημοτική Αστυνομία, γιατί ο κύριος σκοπός της θα είναι να μαζέψει χρήμα.

Στην τροποποίηση που αφορά το ΔΒΑ φέρνετε μείωση 1.600.000 ευρώ για να πάνε στη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, ως μισθοδοσία αυτών των υπαλλήλων. Και εννοείται ότι και οι υπάλληλοι που επιστρέφουν πρέπει να πληρωθούν, αλλά χρειάζεται να διεκδικήσουμε κονδύλια. Γιατί δεν γίνεται να επιστρέφουν οι εργαζόμενοι, αλλά να μην επιστρέφουν και οι κωδικοί στον προϋπολογισμό με τους οποίους θα πληρώνονται! Είναι δυνατόν να είναι λύση να κόβουμε 1,6 εκατ. ευρώ από το ΔΒΑ; Και δεν απαντήσατε στο ερώτημα που θέσαμε προηγουμένως και σε μία ακόμα συνεδρίαση, για το αν και πώς θα ανοίξουν οι 77 παιδικοί σταθμοί.

Στο συγκεκριμένο τώρα γεγονός, τι να ψηφίσουμε; Ότι την εγκρίνουμε, την ώρα που δεν έχουμε τα κονδύλια; Έχουμε τη δυνατότητα όμως αυτό το δυναμικό να το εντάξουμε σε υπηρεσίες του δήμου και ταυτόχρονα να φτιάξουμε υπηρεσία ελέγχου (π.χ. για την ηχορύπανση, για την παράνομη αντικοινωνική στάθμευση και όχι για να βγάζουμε χρήματα), αλλά εσείς θέλετε να ξαναφτιάξετε την παλιά Δημοτική Αστυνομία και μάλιστα με πολύ λιγότερο κόσμο και ουσιαστικά με στόχο να μαζέψετε λεφτά από τον κόσμο!

Εμάς μας έκανε εντύπωση ότι από τους 117 εργαζόμενους που είχε η Διεύθυνση Ελέγχου Κοινόχρηστων Χώρων, στη Δημοτική Αστυνομία δήλωσαν ότι θέλουν να πάνε μόνο 23. Οι άλλοι πάνε σε άλλες υπηρεσίες, με βάση και τα προσόντα που έχουν. Και ίσως είναι ένα δείγμα κι αυτό, για το πώς αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι το πού μπορούν να προσφέρουν καλύτερα, αντί να κυνηγάνε πρόστιμα, τα οποία δεν πρόκειται και να τα εισπράξετε!».

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου