Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Παράσταση στο ΥΠΕΣ από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής για τους δημοτικούς αστυνομικούς που παραμένουν απλήρωτοι

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής πραγματοποίησε την Τρίτη 11 Αυγούστου 2015 παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τους συναδέλφους τους που προέρχονται από τη πρώην δημοτική αστυνομία και οι οποίοι επανήλθαν στους Δήμους, αλλά στην πλειονότητά τους παραμένουν απλήρωτοι από τις 11/5/2015 έως και σήμερα, όπως καταγγέλλουν. Παράλληλα, όπως επισημαίνεται, υπάρχουν και αρκετοί συνάδελφοι που ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί στο φορέα που θα εργαστούν.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνδικάτου, «στη παρέμβασή μας απαιτήσαμε να καταβληθεί άμεσα το σύνολο των δεδουλευμένων των εργαζομένων χωρίς κενά διαστήματα, ανεξάρτητα σε ποιον φορέα έχουν τοποθετηθεί, καθώς και να εκδοθούν άμεσα τα ΦΕΚ κατάταξης και να εξασφαλιστεί άμεσα η μισθοδοσία τους από το κράτος».


Το Συνδικάτο επίσης αναφέρει ότι γίνεται προσπάθεια από την κεντρική εξουσία «να πετάξει το μπαλάκι στους δημάρχους», καταγγέλλοντας τη συγκεκριμένη τακτική, την οποία δεν είναι η πρώτη φορά που υιοθετεί. Όπως ενημερώνει από το συνδικάτο, απο το υπουργείο δεσμεύτηκαν ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι (Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015) θα έχουν στείλει έγγραφο στους δήμους που δεν έχουν δώσει ακόμα στοιχεία, προσθέτοντας ωστόσο: «Και εμείς εύλογα ρωτάμε αφού το υπουργείο ήξερε το πρόβλημα γιατί δεν έστειλε το έγγραφο μέχρι σήμερα; Γιατί περίμενε την παράσταση μας;».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι συγκυβέρνηση και δήμαρχοι κινούνται στην ίδια τροχιά. Στόχος τους να καταπατήσουν κάθε δικαίωμα και κατάκτηση των εργαζομένων προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις των μνημονίων. 

Καλούμε τους συναδέλφους να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις τους να είμαστε έτοιμοι να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου