Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

200 οι κατ' εξαίρεση πρόσληψεις των πρώην δημοτικών αστυνομικών που ενέκρινε το ΣτΕ, σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα

Δεν σταματούν να κατατίθενται νέες αιτήσεις για κατ' εξαίρεση προσλήψεις.

14.09.2015, 20:20

Συνεχίστηκε και σήμερα από το Συμβούλιο της Επικρατείας η έγκριση των κατ' εξαίρεση προσλήψεων, κατά την προεκλογική περίοδο, ενώ παράλληλα δεν σταματούν να κατατίθενται και νέες αιτήσεις για σχετικές προσλήψεις.

Πιο συγκεκριμένα το υπουργείο Εσωτερικών ζητεί την κατ' εξαίρεση πρόσληψη 200 πρώην δημοτικών αστυνομικών για τις ανάγκες στελέχωσης των διευθύνσεων μεταναστευτικής πολιτικής και της υπηρεσίας διαχείρισης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ασύλου, υποδοχής και ένταξης. Ακόμη, νέα αίτηση κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας και ζητεί να εγκριθούν αποσπάσεις εκπαιδευτικού προσωπικού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε εποπτευόμενους από το υπουργείο φορείς.

Ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας ζητεί την κατ' εξαίρεση πρόσληψη 25 ατόμων για τη στελέχωση των παιδικών σταθμών του εν λόγω δήμου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογένειας και Επαγγελματικής Ζωής».

Ο Δήμος Σκύρου (Εύβοιας) ζητεί την πρόσληψη (με 11μήνη σύμβαση εργασίας), μιας νηπιαγωγού και μίας βρεφονηπιοκόμου.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ζητεί την πρόσληψη μιας αλλοδαπής δασκάλας και την ανανέωση της σύμβασης μιας άλλης, δεύτερης, αλλοδαπής δασκάλας, για το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής.

Στο μεταξύ, η αρμόδια επιτροπή του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου ενέκρινε την πρόσληψη 10 εργατοτεχνιτών για τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λέσβου. Το αίτημα υποβλήθηκε από τον Δήμο Λέσβου, καθώς το νησί βρίσκεται σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, λόγω της φιλοξενίας δεκάδων χιλιάδων μεταναστών.

Και απόρριψη αιτήματος

Αντίθετα, δεν εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή το αίτημα του Δήμου Ύδρας για την κατ' εξαίρεση πρόσληψη 3 εργατών δίμηνης σύμβασης για την αντιμετώπιση πρόσκαιρων αναγκών. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με το ΣτΕ, οι λόγοι που προέβαλε ο δήμος είναι αόριστοι και δεν συνιστούν εξαιρετική περίπτωση η οποία μπορεί να δικαιολογήσει την κατ' εξαίρεση άρση της απαγόρευσης προσλήψεων.

Ο Δήμος Ύδρας ζητούσε τις προσλήψεις για ευπρεπισμό των κοινοχρήστων χώρων και ειδικότερα, προκειμένου να επισκευαστούν τα σπασμένα παγκάκια και να βαφτούν, να ασβεστωθούν κοινόχρηστοι χώροι, αφού -όπως διαφαίνεται από τις κρατήσεις- κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο αναμένεται να παρουσιαστεί μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον στην Ύδρα.

Συντάκτης: Μαρία Δήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου