Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Στέφου σε Επιτροπή της Βουλής για την επιστροφή των πρώην δημ. αστυνομικών από τα Κ.Κ. κατόπιν πρότασης των ΑΝ.ΕΛ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος τοποθετήθηκε στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στις 10/02/16 με θέμα την συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, Βαθμολογική Διάρθρωση Θέσεων, Συστήματα Αξιολόγησης, Προαγωγών και Επιλογής Προϊσταμένων (Διαφάνεια, Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης)».

Δήλωσε αρχικά πως πρόκειται για ένα σοβαρό νομοθέτημα, όπου κατατέθηκαν μάλιστα, και πάρα πολλές προτάσεις. Τόνισε συγκεκριμένα πως επί δεκαετίες ολόκληρες υπήρχε ένα κομματικό Κράτος όπου η αδιαφάνεια και η αναξιοκρατία κυριαρχούσαν, και αυτό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα Κράτος διαφάνειας, αξιοκρατίας, ένα Κράτος στο οποίο να μπορούν να συμμετέχουν όλο και περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι μέσω της Δημόσιας Διοίκησης. Αυτό θα επιτευχθεί με την θέσπιση Μητρώου το οποίο έγινε δεκτό από όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου. 

Ανέφερε πως ο χώρος του δημοσίου υπηρετείται στην συντριπτική του πλειοψηφία από ανθρώπους με έναν εξαιρετικά καλό τρόπο και έχει στελέχη τα οποία εισήχθησαν σε αυτό με την διαδικασία του ΑΣΕΠ, στελέχη τα οποία φρόντισαν να αποκτήσουν επαγγελματικά προσόντα μέσω διαδικασΙών επιμόρφωσης, στελέχη με εξαιρετικές σπουδές. Σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένα σύστημα στον κόσμο που να μην αξιολογεί τους υπαλλήλους του. Το ζήτημα είναι τα κριτήρια της αξιολόγησης. Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος η αξιολόγηση να είναι ένα μέτρο εκδίκησης της πολιτείας απέναντι σε εργαζόμενους απολύοντάς τους. 

Έκλεισε την τοποθέτησή του προτείνοντας ότι δεν γίνεται να μοριοδοτηθούν στην διαδικασία επιλογής ενός στελέχους άνθρωποι οι οποίοι έχουν επιλεγεί για μία θέση με τοποθέτηση και όχι μέσω υπηρεσιακού συμβουλίου. Τέλος, συμφώνησε με την πρόταση να επιστρέψουν στις θέσεις τους οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι με την διαδικασία της κινητικότητας υποχρεώθηκαν να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου