Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Παραιτήθηκε ο Καφετζόπουλος από αντιδήμαρχος Αθηναίων - Στη θέση του ο γιος του Παπαγιαννάκη - Το παρασκήνιο

Την απόφασή του να παραιτηθεί από τις θέσεις του Αντιδημάρχου και του δημοτικού συμβούλου, ανακοίνωσε στον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη, ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

Τη θέση αντιδημάρχου καταλαμβάνει ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ευχαρίστησε τον Αντώνη Καφετζόπουλο για τη μεταξύ τους στενή συνεργασία και τη συμβολή του στους τομείς της Βιώσιμης Κινητικότητας και της επανδραστηριοποίησης της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος ως δημοτικός σύμβουλος είχε αναλάβει αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Βιώσιμης Κινητικότητας, αναλαμβάνοντας τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας που επανασυστήνεται, καθώς και τις αρμοδιότητες του Τμήματος Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων και Στάθμευσης της Διεύθυνσης Οδοποιίας και Αποχέτευσης.

Η θέση του στο δήμο ήταν απαιτητική, με πολλές ώρες παρουσία στο γραφείο, κάτι που δεν μπορούσε να συνδυάσει με το θέατρο. Ο Αντώνης Καφετζόπουλος πρωταγωνιστεί αυτή την εποχή στο Βέμπο στην παράσταση «Οικογένεια Ανταμς».

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/


Παραιτήθηκε ο Αντ. Καφετζόπουλος από αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων – Όλο το παρασκήνιο


Την απόφασή του να παραιτηθεί από τις θέσεις του Αντιδημάρχου και του δημοτικού συμβούλου ανακοίνωσε στον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη, ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ευχαρίστησε τον κ. Καφετζόπουλο για τη μεταξύ τους στενή συνεργασία και τη συμβολή του στους τομείς της Βιώσιμης Κινητικότητας και της επανδραστηριοποίησης της Δημοτικής Αστυνομίας. Τη θέση αντιδημάρχου που κενώθηκε καταλαμβάνει ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr η παραίτηση του κ. Καφετζόπουλου σχετίζεται αφενός το γεγονός ότι δεν άντεξε στα απαιτητικά καθήκοντα του αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας σε συνδυασμό με τις αυξημένες επαγγελματικές του υποχρεώσεις αλλά και μια πρόσφατη αντιπαράθεση με δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας όπου ανταλλάχθηκαν και “γαλλικά”.

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αντώνης Καφετζόπουλος, είχε αναλάβει αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Βιώσιμης Κινητικότητας, αναλαμβάνοντας τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας που επανασυστήνεται, καθώς και τις αρμοδιότητες του Τμήματος Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων και Στάθμευσης της Διεύθυνσης Οδοποιίας και Αποχέτευσης.



Όλο το παρασκήνιο της παραίτησης Καφετζόπουλου – Η «Οικογένεια Άνταμς» και τα «γαλλικά» στο Δημοτικό Συμβούλιο


Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr η παραίτηση του Αντώνη Καφετζόπουλου από τη θέση του αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας αλλά και του δημοτικού συμβούλου δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Ο γνωστός ηθοποιός φαίνεται ότι πιεζόταν εδώ και αρκετό καιρό από τα απαιτητικά καθήκοντα του αντιδημάρχου, πίεση που έγινε πολύ μεγαλύτερη μετά την συμμετοχή του στη θεατρική παράσταση «Οικογένεια Άνταμς» που ξεκίνησε εδώ και σχεδόν 20 ημέρες (στις 27 του περασμένου Ιανουαρίου).

Το τελειωτικό όμως “χτύπημα” φαίνεται ότι έδωσε ένα περιστατικό που συνέβη την περασμένη Δευτέρα στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, όταν, απόντος του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης με προεξάρχουσες τις “Λαϊκή Συσπείρωση” (Ν. Σοφιανός), “Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας” (Ν. Κακλαμάνης), “Αθήνα, το σπίτι μας” (Β. Καπερνάρος) και “Παναθηναϊκό Κίνημα για την Αθήνα” (Ν. Αβραμίδης) ανάγκασαν τον κ. Καφετζόπουλο να αποσύρει το θέμα “Διαμόρφωση της οδού Φιλοπάππου” κόστους 800.000 ευρώ λόγω έλλειψης μελέτης.

Αμέσως μετά η Δημοτική Αστυνομία άρχισε να μοιράζει κλήσεις στα σταθμευμένα επί της οδού Αθηνάς αυτοκίνητα των δημοτικών συμβούλων. Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο κ. Καφετζόπουλος δήλωσε άγνοια, τα αίματα άναψαν με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να γίνει ανταλλαγή και κάποιων «γαλλικών» ιδιαίτερα με τον γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτικό σύμβουλο της παράταξης “Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας (του Ν. Κακλαμάνη), Νίκο Βαφειάδη, ο οποίος κατήγγειλε ότι οι κλήσεις δόθηκαν μετά από εντολή του αντιδημάρχου για να “εκδικηθεί” τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που οδήγησαν στην απόσυρση του συγκεκριμένου θέματος!

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι την επομένη, Τρίτη ο πρώην (πλέον) αντιδήμαρχος ζήτησε συγνώμη από τον κ. Βαφειάδη, τον οποίο φέρεται να εξύβρισε.

Όλα αυτά φαίνεται ότι έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην απόφασή του να παραιτηθεί και από αντιδήμαρχος αλλά και από δημοτικός σύμβουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου