Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Δελτίο τύπου ΠΟΕ-ΟΤΑ: Τι είπε ο Μπαλάφας για ΒΑΕ, μετατάξεις, αναδρομικά, συμβασιούχους - Τι θα γίνει με την προσωπική διαφορά των πρώην δημ. αστυνομικών

Αθήνα, 1 Απριλίου 2016
Αριθμ. Πρωτ.: 334
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο πλαίσιο της πραγματοποίησης  την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, Παράστασης Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27-Αθήνα) για τη διεκδίκηση λύσεων στα πολλά και οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννη Μπαλάφα.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μπαλάφας σε σχέση με το πλαίσιο αιτημάτων που η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έθεσε, δεσμεύτηκε στα εξής:

1.       Για τα ζητήματα της μη περικοπής του Β.Α.Ε. (αναρρωτικές άδειες, θεσμοθετημένες άδειες κ.λπ.) και της μισθολογικής υποβάθμισης των εργαζομένων Δ.Ε. που έχουν προσληφθεί με τυπικό προσόν την εμπειρία σε Υ.Ε., έχει ζητηθεί από το γραφείο του Υφυπουργού Εσωτερικών συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Χουλιαράκη προκειμένου να υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επίλυσης από το αρμόδιο Υπουργείο. 

2.       Αναγνώρισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών την αναγκαιότητα για σαρωτικούς ελέγχους από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) μιας και δεν τηρούνται στοιχειωδώς κανόνες Υγιεινής και Ασφαλείας και δεν αποδίδονται τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) στους δικαιούχους εργαζόμενους. Δεσμεύτηκε δε με νομοθετική παρέμβαση να λυθεί το πρόβλημα μη παραγραφής και απόδοσης στους δικαιούχους των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) παρελθόντων ετών σύμφωνα και με την πρόταση της Ομοσπονδίας.

3.       Για άμεση επανακατάθεση της διάταξης για την επίλυση του προβλήματος που αφορά στις μετατάξεις χωρίς την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης, στο επικείμενο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

4.       Για νομοθετική ρύθμιση στο επικείμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την επίλυση του προβλήματος μη καταβολής και αναδρομικά της υπερβάλλουσας μείωσης στους Δημοτικούς Αστυνομικούς και Σχολικούς Φύλακες που επανατοποθετήθηκαν με το Ν.4325/2015 και επιστροφή της υπερβάλλουσας μείωσης που παρακρατήθηκε αναδρομικά, όπως και για τους μεταταχθέντες μέσω ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας, κ.λπ.

5.       Σε σχέση με τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Ο.Τ.Α. δεσμεύτηκε ο Υφυπουργός πως θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση που θα τα εξαιρεί από το πεδίο εφαρμογής της παρ.2 του άρθρου 30 του Ν.4369/2016.

6.       Στο θέμα που έθεσε η Ομοσπονδία σε σχέση με την παράταση των συμβάσεων έργου  που η κυβέρνηση τους «βαφτίζει» ξαφνικά μικροεργολάβους με ότι αυτό συνεπάγεται το Υπουργείο τήρησε «σιγή ασυρμάτου».

Δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνουμε δεσμεύσεις για την επίλυση των ζητημάτων που τέθηκαν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Εξάλλου γνωρίζουμε πως κατά την μνημονιακή περίοδο καμία «δέσμευση» δεν μπορεί να υλοποιηθεί αν δεν την εγκρίνει η επιτροπή της τρόικα.

Ζητήματα που αποτελούν «ασπιρίνες» μεν στο μαύρο και θολό τοπίο της εφαρμογής του 3ου μνημονίου, αναγκαίο δε όμως να επιλυθούν άμεσα μιας και αφορούν εργαζόμενους που ζουν στο όριο της εξαθλίωσης. Παραμένουμε άλλωστε σε καθημερινή αγωνιστική εγρήγορση και καλούμε τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμμετάσχουν μαζικά στην Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία, που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2016 και στην Απεργιακή Συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 το πρωί, ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ο Γ. Μπαλάφας δεσμεύτηκε για την ικανοποίηση των περισσότερων αιτημάτων του κλάδου των δημοτικών υπαλλήλων



Για την ικανοποίηση των περισσότερων αιτημάτων του κλάδου των δημοτικών υπαλλήλων δεσμεύτηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η τελευταία, σήμερα το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός υποσχέθηκε ότι με διατάξεις που θα συμπεριληφθούν σε νομοσχέδιο-σκούπα που ετοιμάζει το υπουργείο, θα αντιμετωπιστεί αφενός το πρόβλημα σχετικά με τις μετατάξεις εργαζομένων χωρίς την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης, και αφετέρου το θέμα με την καταβολή της υπερβάλλουσας μείωσης σε όσους μετατάχθηκαν ή συμμετείχαν στην ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα καθώς και στους δημοτικούς αστυνομικούς και σχολικούς φύλακες που επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους με τον νόμο Κατρούγκαλου.

Για τη μη περικοπή του ανθυγιεινού και επικίνδυνου επιδόματος των 150 ευρώ στις αναρρωτικές και θεσμοθετημένες άδειες, ο κ. Μπαλάφας εξέφρασε τη συμπαράστασή του στο αίτημα και ανέφερε ότι απάντηση επί του θέματος θα έχει στα μέσα της επόμενης εβδομάδας έπειτα από συνεννόηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη. Οι συνδικαλιστές πάντως πρότειναν το ζήτημα να επιλυθεί κατευθείαν από το υπουργείο Εσωτερικών με σχετική εγκύκλιο όπως έπραξε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός τον περασμένο μήνα για το ΕΣΥ.

Για τη μισθολογική υποβάθμιση των εργαζομένων εκπαιδευτικής κατηγορίας ΔΕ που έχουν προσληφθεί ή μεταταχθεί με τυπικό προσόν την εμπειρία και την κατάταξή τους στα μισθολογικά κλιμάκια της κατηγορίας ΥΕ, ο υφυπουργός δεσμεύτηκε εκ νέου, όπως και σε προηγούμενη συνάντηση των δύο πλευρών πριν από περίπου 20 ημέρες, για την αποστολή ερμηνευτικής εγκύκλιου που θα αναφέρει ότι, με βάση την υφιστάμενη ακόμη νομοθεσία, σε όσες περιπτώσεις απαραίτητο προσόν διορισμού ή μετάταξης ήταν η εμπειρία, οι εργαζόμενοι θα εντάσσονται στην αντίστοιχη μισθολογική κατηγορία της ειδικότητας που κατείχαν.

Πηγή: http://left.gr/

2 σχόλια:

  1. Και για οσουσ εχουν παει σε αλλουσ φορεισ αραγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουλάχιστον κάποιοι δείχνουν να ασχολούνται μπράβο εμείς οι άλλοι θα συντηρησουμε για λίγο ακόμα τους δικηγόρους ωραία λαμπρά

      Διαγραφή