Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Συνεχίζεται ως τις 5 Σεπτεμβρίου 2016 η διαβούλευση για το σ/ν του ΥΠΕΣ - Στο άρθρο 49 τα θέματα των δημοτικών αστυνομικών

Συνεχίζεται μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 20:00 η ανοιχτή διαβούλευση για το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΣΔΑ με τίτλο «Αυτοτελής υπηρεσία εποπτείας Ο.Τ.Α., ρύθμιση θεμάτων Ο.Τ.Α. και άλλες διατάξεις». Στο άρθρο 49 του σχεδίου νόμου ρυθμίζονται τα θέματα που αφορούν πρώην δημοτικούς αστυνομικούς.

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Παράταση ωραρίου για την ακινητοποίηση οχημάτων με δαγκάνες από Σεπτέμβριο στο Δήμο Αθηναίων

Επεκτείνει από 1ης Σεπτεμβρίου ο Δήμος Αθηναίων το ωράριο εφαρμογής της δαγκάνας. Έτσι, οι δαγκάνες θα τοποθετούνται πλέον από τις 7 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα, από 7 το απόγευμα, που ισχύει σήμερα.

Ο νυχτερινός παραβάτης δεν θα μπορεί να πληρώνει το πρόστιμο αυθημερόν, καθώς τα ταμεία κλείνουν στις 7 το απόγευμα, έτσι θα επιβαρύνεται και με το κόστος φύλαξης σε ιδιωτικό γκαράζ, το οποίο ανέρχεται στα εκατό ευρώ.

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Δημοτική Αστυνομία Αθήνας: Στις 259.000 οι παραβάσεις το α’ 6μηνο - Αναλυτικό ρεπορτάζ για όλες τις δράσεις - Απολογισμός και στη Θεσσαλονίκη

Σημαντικά αποτελέσματα στη λειτουργία της πόλης και κυρίως στη χρήση του δημόσιου χώρου, φέρνει η επιστροφή της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων, όπως προκύπτει από τον απολογισμό δράσης της για το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Απασχολώντας, από τον Οκτώβριο που επανασυστήθηκε, 390 άτομα, η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας παρουσιάζει ανάλογες επιδόσεις και κατ΄ άτομο ασύγκριτα μεγαλύτερες επιδόσεις σε σύγκριση με το έτος κατάργησής της, το 2013, όταν αριθμούσε 1.134 άτομα, όταν είχε δηλαδή σχεδόν το τριπλάσιο προσωπικό.

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Βάζει τάξη η Δημοτική Αστυνομία - Αυξημένα τα έσοδα του Δήμου Αθηναίων (Άρθρο στην Αυγή) - Επιστροφή πινακίδων ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Δημοσίευση: 08 Αυγούστου 2016 12:36

Παρ' ότι είναι λιγότεροι, κόβουν περισσότερες κλήσεις στους εποχούμενους παραβάτες
Αυξημένα τα έσοδα του Δήμου Αθηναίων από την κάρτα ελεγχόμενης στάθμευσης

Η επαναφορά της δημοτικής αστυνομίας έχει δείξει όχι μόνο απτά αποτελέσματα με οικονομικό αντικείμενο για τα ταμεία των δήμων, αλλά σταδιακά προσδίδει στοιχεία ευταξίας στους δρόμους των μεγάλων αστικών κέντρων. Μπορεί στον Δήμο Αθηναίων να μην έχουν επιστρέψει οι 1.134 δημοτικοί αστυνομικοί που απολύθηκαν επί υπουργίας Μητσοτάκη το 2013, αλλά με τους 390 που έχουν πιάσει ξανά δουλειά τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.