Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Απάντηση στην Ερώτηση πέντε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκκρεμείς προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία από το 2009

Σε παλαιότερη ανάρτησή μας (δείτε εδώ) σας είχαμε ενημερώσει για την Ερώτηση στη Βουλή πέντε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Δημήτρης Γάκης, Δημήτρης Στρατούλης, Όλγα Γεροβασίλη, Αλέξης Μητρόπουλος, Δημήτριος Τσουκαλάς) που αφορά εκκρεμείς διορισμούς ομάδας επιτυχόντων σε παλαιότερες προκηρύξεις για τη στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας. Οι επιτυχόντες αυτοί, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, δικαιώθηκαν και θα έπρεπε να είχαν ήδη διοριστεί ως δημοτικοί αστυνομικοί από το 2009! Η ερώτηση με θέμα «Περί εκκρεμών προσλήψεων στη Δημοτική Αστυνομία» απευθυνόταν στα Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης κ Προστασίας του Πολίτη, και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Κατά τη γνώμη μας η Ερώτηση αντί του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης που είναι αναρμόδιο θα έπρεπε να είχε απευθυνθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, αφού αφορά μη εφαρμογή δικαστικής απόφασης. Προσέξτε στις απαντήσεις ότι το μερικώς αρμόδιο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης νίπτει τας χείρας του, ενώ το καθ' ύλην αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών αναφέρεται σε «επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία», που δεν την έχει πάρει εδώ και 4 χρόνια και ούτε υπάρχει στο επικείμενο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις» που τέθηκε σήμερα σε διαβούλευση και ρυθμίζει και θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών. Ακολουθεί τμήμα της Ερώτησης και οι απαντήσεις των τριών υπουργείων.

Επειδή, το Κράτος θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των επιτυχόντων της προκήρυξης 1/2006, διότι παραβιάζεται το άρθρο 4 του Συντάγματος που κατοχυρώνει την ισότητα μεταξύ των πολιτών.

Επειδή, οι επιτυχόντες υπάλληλοι, με τη διαρκή αναβολή ολοκλήρωσης της πρόσληψής τους, ουσιαστικά τελούν υπό καθεστώς εργασιακής ομηρίας, ειδικά σε αυτή την περίοδο κρίσης που διανύει η χώρα, με υψηλά ποσοστά ανεργίας, εργασιακής επισφάλειας και βαθειάς οικονομικής ύφεσης.

Επειδή μετά την διάλυση της δημοτικής αστυνομίας το θέμα της εκπαίδευσης παύει να υφίσταται ως απαραίτητη προϋπόθεση για τον διορισμό των ανωτέρω επιτυχόντων.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

Σε ποια τροπολογία – νομοθετική ρύθμιση προτίθενται να προβούν για την αποκατάσταση της αδικίας και το διορισμό αυτών των – επί μακρόν διοριστέων από δικαστικές αποφάσεις - δημοτικών αστυνομικών; 


Οι ερωτώντες βουλευτές

Απάντηση Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη


ΘΕΜΑ : Προτεινόμενη ένταξη επιτυχόντων και μη προσληφθέντων στη Δημοτική Αστυνομία στο καθεστώς των ήδη διορισμένων δημοτικών αστυνομικών.


Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Δ. ΓΑΚΗΣ, Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ, Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, Α. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ και Δ. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ, σε ότι μας αφορά, σας γνωρίζουμε ότι το αναφερόμενο σε αυτή ζήτημα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου μας.

Κατόπιν αυτών, αρμόδια να σας ενημερώσουν σχετικά είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ


Απάντηση Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης


Σχετικά με την υπ' αρ. 1270/3-9-2013 Ερώτηση των βουλευτών κκ. Δ. Γάκη, Δ. Στρατούλη, Ολ. Γεροβασίλη, Αλ. Μητρόπουλο, Δ. Τσουκαλά με θέμα "Περί εκκρεμών προσλήψεων στη Δημοτική Αστυνομία", σας ενημερώνουμε ότι αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο είναι συναποδέκτης της ανωτέρω Ερώτησης.

Ο Υπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης

Απάντηση Υπουργείου Εσωτερικών


Θέμα: Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
Σχετ.: Η υπ' αριθμ. 1270/03-09-2013 Ερώτηση

Σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ. Δημήτριος Γάκης, κ. Δημήτριος Στρατούλης, κα Όλγα Γεροβασίλη, κ. Αλέξιος Μητρόπουλος και κ. Δημήτριος Τσουκαλάς, με θέμα «Περί εκκρεμών προσλήψεων στη Δημοτική Αστυνομία», κατά λόγο αρμοδιότητας, σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία για την επίλυση του σχετικού ζητήματος.

Κατά τα λοιπά, αρμόδια να ενημερώσουν την Εθνική Αντιπροσωπεία είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου